Chelseaspelares avtryck i VM - Dag 17
Hakim Ziyechs Marocko fortsätter att överraska!

Chelseaspelares avtryck i VM - Dag 17

Ett helt överlägset Portugal tog sig vidare till kvartsfinal efter en utklassning mot Schweiz. Där ställs de mot Afrikas sensation, Marocko.

Marocko - Spanien
Afrikas sista hopp i turneringen, Marocko klev in som underdogs i sin åttondel mot Spanien. Hakim Ziyech startade för sitt Marocko medans Cesar Azpilicueta blev förpassad till bänken. Det vi lärt oss av Marocko under VM är att de besitter ett urstarkt kollektiv där alla 10 utespelare gör sitt jobb i defensiven. Ziyech jobbade stenhårt i sitt positionsspel där Spanien ägde bollinnehavet under stora delar av hela matchen. De riktigt farliga lägena uteblev och efter 90 minuter stod det 0-0 och matchen gick till förlängning. Väl där var Marocko tillbakapressat men de hade ett riktigt farligt friläge där de kunde definitivt avgöra matchen.

Matchen gick till straffar där Marocko satte första och Spanien missade sin första. Ziyech klev upp som andra straffgubbe och satte dit bollen mitt i mål. Spanien missade även sina två efterföljande straffar och då kunde Achraf Hakimi lekfullt chippa in bollen mitt i målet. Marocko vidare till kvartsfinal och där har de chansen att bli första afrikanska lag att nå semifinal i ett VM-slutspel. 

Ziyech fortsätter att glänsa i turneringen och staplar bra prestationer på hög. Vi får se om han får till en flytt i januari eller om Graham Potter behöver tänka om efter turneringen och få in vår Marockanska stjärna i laget igen. 

I kvällens andra åttondelsfinal startade Denis Zakaria från bänken när hans Schweiz ställdes mot Portugal. Snackisen inför matchen handlade om att Cristiano Ronaldo var bänkad. En ung Goncalo Ramos fick chansen och tog den. Hattrick i en match där Portugal fullständigt pulveriserade Schweiz och vann tillslut med 6-1. 

Det blir alltså Portugal - Marocko som blir de sista lagen att gå vidare till kvartsfinal i VM. Fullständiga kvartsfinal är de som följer:
Kroatien - Brasilien (Mateo Kovacic, Thiago Silva)
Nederländerna - Argentina 
Marocko - Portugal
(Hakim Ziyech)
England - Frankrike (Conor Gallagher, Mason Mount och eventuellt Raheem Sterling)

TV: Det bästa från Hakim Ziyech 2021/2022
 

Sigge Öijer @oijersigge 2022-12-06 21:56:00
Author

Fler artiklar om Chelsea