Chelseaspelares avtryck i VM - Dag 21

Ännu en VM-dag har spelats och gårdagen bjöd på dramatik. England åkte ut och besvikelsen är stor bland de engelska-fansen. Sedan var Hakim Ziyech en av alla hjältar som gjorde att Marocko gick vidare till en historisk semifinal.

Marocko – Portugal
Det här var en match på förhand som många trodde att Portugal skulle stå som vinnare men så blev inte fallet. Samtliga spelare i Marocko kämpade för sina liv och deras arbete på planen gav även resultat. I startelvan fanns Hakim Ziyech med och han visar återigen för oss Chelsea-fans att han har extremt skickliga egenskaper. Trots den stora spänningen i slutet av matchen lyckas Marocko vinna med 1–0 och landet är nu i semifinal. Ziyech gör en godkänd insats och är ständigt ett hot när han viker in i banan eller slår sina finkänsliga inlägg. Marocko kommer att möta Frankrike i nästa match. Frågan fortsätter att bestå, kommer succén att fortsätta?

England – Frankrike
En match som alla hade stora förväntningar på. Frankrike vann matchen med 1–2 men det fanns några avgörande situationer som kunde ha vänt matchen. Raheem Sterling, Conor Gallagher och Mason Mount startade från bänken. Mount och Sterling fick sedan komma in minut 79. Matchen startade med ett drömmål från Frankrikes Aurelien Tchouameni men sedan skulle Harry Kane kvittera genom en straffspark. Därefter fortsatte spänningen i matchen och det skulle dröja till den 80:e minuten innan nästa mål skulle komma. Den här gången klev Oliver Giroud fram och nickade in bollen i mål. Glädjen hos Frankrike var total. Senare i matchen lyckas Mount skapa en straffspark för England men Kane kunde dessvärre inte förvalta straffen då bollen flög en lång bit över målramen. Sedan var det ett faktum att England var utslaget ur VM. Fransoserna kunde nämligen stå emot engelsmännens slutforcering och nu möter de möta Marocko i semifinalen.