Chelseaspelares avtryck i VM - Dag 24
Inget fortsatt spel för Kovacic Kroatien!

Den första semifinalen i VM spelades mellan Kroatien och Argentina. Det blev aldrig någon spännande historia där sydamerikanerna blev klara för sin andra VM-final på åtta år.

Chelseas Mateo Kovacic spelade som vanligt från start när hans Kroatien gick upp mot Argentina i VM:s första semifinal. Kroatien kom från en stark straffseger mot Brasilien medans Argentina slagit ut Nederländerna på straffar. Matchen stod och vägde de första 15-20 minuterna där Kroatien hade några farliga kontringsmöjligheter men kom aldrig till kritan. I minut 32 fick Argentina en diskutabel straff. Kovacic var framme direkt hos domaren och visade sitt missnöje och fick syna det gula kortet för snack. Lionel Messi kunde självsäkert sätta dit 1-0 och sitt fjärde mål för turneringen. Fem minuter senare studsade allt rätt för Julian Alvarez i straffområdet som satte 2-0 för Argentina och där kändes matchen så gott som klar.

Kroatien försökte rycka upp sig i andra halvlek och tog över bollinnehavet en del men kom aldrig riktigt nära. Matchen slutade tillslut med 3-0 till Argentina som tar sig vidare till final där antingen Marocko eller Frankrike väntar. Kroatien och Kovacic gör ett bra mästerskap genomgående hela turneringen där man slår ut både Japan och Brasilien på straffar.

Imorgon spelas den andra semifinalen mellan Marocko och Frankrike.

TV: Det bästa från Kovacic i Chelsea under hösten