Chelseaspelares avtryck i VM - Dag 25
Det tog stopp i semifinalen för Afrikas sista hopp, Marocko.

De bjöd på en sevärd och entusiastisk fotboll, men tillslut tog det stopp även för Marocko. Frankrike blev ett nummer för stort i kvällens semifinal.

Marocko skrev historia när de klev in mot Frankrike i kvällens semifinal som enda afrikanska lag någonsin som skulle spela en semifinal i ett världsmästerskap. Inför matchen kom rapporter att det var flera flygplan som fått ställas in på dagen som skulle ta marockanska supportrar till Qatar på grund av att Qatar airways inte kunde hantera det tryck det var på resenärer.

Hakim Ziyech spelade från start ut till höger på mittfältet. Frankrike började matchen bäst och tog rättvist ledningen redan efter fem minuter när bollen studsade rätt för Theo Hernandez som satte dit bollen på halvvolley. Efter Frankrikes 1-0 mål svängde matchen lite fram och tillbaka till ungefär 30 minuter in i matchen då Marocko tog över bollinnehavet och skapade klart bäst chanser innan halvtidsvilan. Ziyech stod för flera farliga inlägg som dessvärre för Marockos del inte kunde förvaltas. Efter halvtid fortsatte Marocko sätta en hög press och dominera mestadels av bollinnehavet och tryckte ned de forna världsmästarna långt ned på deras planhalva. Men i den 79:e minuten trollade Kylian Mbappé i straffområdet och fick fram bollen till precis inhoppande Randal Kolo Muani som satte 2-0 och stängde därmed matchen.

Trots förlusten gick Marocko ut med flaggan i topp och Ziyech gör överlag en väldigt fin turnering. Nu väntar Kroatien i bronsmatch på lördag för Marocko.

TV: Det bästa från Hakim Ziyech säsongen 21/22