Christian Pulisic om skador och lärdomar

Christian Pulisic om skador och lärdomar

I en intervju med Chelseas media talade Christian Pulisic ut om den ”tuffaste perioden i sitt liv” med de senaste skadebekymren, om att vända motgångar, och varför han under uppväxten alltid blev inspirerad av Tiger Woods

Amerikanen, som värvades av Chelsea under vinterns transferfönster 2019 och anslöt följande sommar, stod för 34 framträdanden under sin första säsong i Londonklubben. Efter att ha fått problem med en del av lårmuskeln under slutet av 2020, hamnade Pulisic i en jobbig situation under Storbritanniens första nedstängning på grund av pandemin. Efter en uppskjuten FA-cup-final som till slut kunde spelas, drog yttermittfältaren på sig en ny skada – denna gång var det baksida lår som spökade.

Skadeproblematiken och hans egen stress över att så snabbt som möjligt spela igen, var måhända orsaken till att Pulisic pushade kroppen lite för hårt, vilket Pulisic medgav i Chelseas senaste intervju i serien ”Like A Pro”.

”Vad som var speciellt tufft var precis innan nedstängningen’, menade Christian Pulisic. ’Under den tiden, var tålamod väldigt viktigt också.”

”Jag sade till mig själv att ’till den här matchen måste jag vara tillbaka’, och när jag hade den tanken i huvudet, att jag måste vara tillbaka vid den tidpunkten, gav det mig inte rätt mental klarhet, eller tankesätt för att ge mig själv förutsättningarna att bli 100 procent redo. Jag lärde mig mycket om mig själv då, att hitta rätt tid, känna att tiden kommer komma, och att allt händer av en anledning”

Under intervjun, avslöjade Pulisic även varför Tiger Woods var hans idrottsliga idol när han växte upp, och reflekterade över hur han fått lära sig att anpassa sig då saker inte gått precis som han tänkt sig i karriär och i livet.

”Min största inspiration var faktiskt Tiger Woods. Jag älskade hans mentalitet och kände att han arbetade så hårt för att bli så bra han blev. Min största läxa, framförallt på senare tid, är att saker kanske inte alltid går som man vill eller som man planerat, men jag tror att allt händer av en anledning.”

”Jag tror verkligen på att göra det bästa av varje situation. Det är vad jag försökt göra; istället för att klaga eller komma med ursäkter, handlar det om att göra det bästa du kan i den situation du befinner dig i.”

Källa: chelseafc.com

 

Emanuel Ålund 2022-02-17 20:55:00
Author

Fler artiklar om Chelsea