Colchester 2 - 1 Bournemouth
Äntligen seger igen

Colchester vänder 1-0 till 2-1 när inhopparen Steven Gillespie avgör matchen med två mål

.
 Fredagens TV match mot Bournemouth slutade precis som man ville

Colchester på tolfte plats utan något större självförtroende mot ett formstarkt Bournemouth på tredje plats.

Colchester som i veckan sålt två av sina försvare fick även avvara John White som blivit sjuk under dagen. Nu fick unge Ben Coker göra debut för Colchester som vänsterback. Coker kom i somras till klubben från Essex-klubben Bury Town men har varit utlånad till en annan Essex-klubb, Chelmsford City. Coker är egentligen mittfältare men eftersom The U’s saknar väldigt många spelare fick Coker göra ligadebut som vänsterback och det gjorde han med den äran.

Matchen visades på TV och nu kunde man äntligen få se världens bästa lag visa upp sig igen.

TV match på hemmaplan

Colchester började matchen bäst Andy Bond har ett bra skott i matchinledningen som Shwan Jalal i Bournemouths mål har vissa besvär på då han släpper en retur men David Mooney skjuter över i trängt läge.

Bournemouth får en hörna efter en kvart men Ben Coker nickar undan bollen och Kem Izzet hittar med en perfekt långboll på vänsterkanten David Mooney som lurar offsidefällan Marvin Bartley helt misslyckas med att ställa Mooney i offside. Rent utsagt dåligt av Bartley eftersom Mooney var bara två meter in på offensiv planhalva och att Bartley inte ens hade markeringen på Mooney. Det hade räcket att stå på mittlinjen men han var tio meter in på egen planhalva. Nåja, Mooney får ett friläge men Mooney är ju en aning ur vinkel så han försöker runda Shwan Jalal i målet som dock följer med mycket bra och får en hand på bollen. Colchester behåller dock bollen och via Kem Izzet hamnar bollen tillslut hos Anthony Wordsworth som skjuter i burgaveln.

Colchester forsätter att vara det bästa laget och man skapar många bra lägen men inget är så bra som när Andy Bond blir fälld precis utanför straffområdet. Ett läge Anthony Wordsworth verkligen tycker om. Woody kikar först runt muren och sen skruvar han den precis som han tänkt sig runt muren och Shwan Jalal är helt chanslös men tyvärr tar bollen i insidan av stolpen och på returen är ingen med rätt tröja närmast bollen så 0-0 står sig.

Så nära 1-0

Colchester vill ha och ska även ha en straff när Anthony Wordsworth blir perfekt frispelad i straffområdet på en passning av Kem Izzet men När Woody vänder bort sin försvarare Jason Pearce så blir han fasthållen och har ingen chans att nå bollen. Domaren stod tre meter ifrån situationen men valde att fria vilket visade sig vara helt felaktigt. TV matcher är ju väldigt avslöjande.

Bournemouths första målchans i första halvlek kom efter en halvtimme då Jason Pearce vinner ett hopslag med Pat Baldwin men Ben Williams är med på noterna och det blir hörna.

Bournemouths bästa målchans var riktigt farlig när Liam Feeney vinner en duell mot Lee Beevers och från nära håll spelar han över till andra stolpen är Danny Ings blir helt frispelad och med öppet mål som följd. Hade Ings skjutit på ett tillslag hade bortalaget gjort 1-0 men nu behandlar han först bollen och då hinner Ben Williams fram och kastar sig när Ings skjuter men bollen letar sig ändå mot mål men där står debutanten Ben Coker och räddar ett givet mål.

Första halvlek slutar 0-0 men med lite flyg kunde The U’s haft 3-1 för så bra målchanser hade Colchester.

Eddie Howe som är manager för Bournemouth gör ett byte i halvtid samt att han formerar om laget en aning och det är väldigt nära att ge resultat redan i första anfallet när Bournemouth från vänsterkanten spelar bollen snett inåt bakåt men eftersom alla spelar missar bollen kan Colchester andas ut och gå till anfall.

Bournemouth tar ledningen
Tio minuter in på andra halvlek kommer matchens första mål. Bournemouth får en frispark långt nere på vänsterkanten. Marc Pugh skickar in den framför mål men Ben Williams är där och boxar undan bollen men bollen kommer snabbt tillbaka men bollen rinner ut till inspark för Colchester tror alla utom mittbacken Jason Pearce som på något sätt hinner upp bollen och via Liam Feeney hamnar bollen framför mål igen och där når Steve Fletcher högst och nickar in 1-0 till bortalaget vilket inte var speciellt rättvist just då. Men dock ett väldigt bra mål av körsbärslaget.

Var ju inte riktigt vad man trodde i halvtid men en tröst är att Colchester är det bästa laget i League One på att vända underlägen till seger.

Målet var dock inget som hindrade Colchester att fortsätta matchen som i den första halvleken då man återgick till att spela den bästa fotbollen. Anthony Wordsworth skjuter över i bra läge efter ett fint förarbete av Andy Bond som skickar in bollen framför mål till David Mooney som nickar ner bollen till Wordsworth som alltså missar.

Efter en timmes spel gör manager John Ward ett väldigt avgörande dubbelbyte när Ashley Vincent ersätts av Steven Gillespie och Kem Izzet ersätts av Lloyd James för att få in liter mer offensiv i laget. Evigt skadade Gillespie gör nu bara sin andra match för säsongen då han även gjorde 35 minuter i Football League Trophy mot Wycombe i höstas. Senaste ligamatchen var i april mot Tranmere.

Steven Gillespie är spelsugen och direkt skapar han ett bra läge när han får bollen av David Mooney men en ringrostig Gillespie skjuter dock istället för att ta med sig bollen i ett steg. Nu tog skottet på Marvin Bartley och Shwan Jalal har inga större problem att ta hand om skottet. En iskall Gillespie hade tagit med sig bollen ett steg åt sidan och eftersom Bartley tjuvade hade Gillespie varit helt ensam med målet.

Colchester forsätter att jaga en kvittering men Bournemouth försvara sig bra och släpper inte till allt för mycket

Steven Gillespie har ännu ett bra läge men fortfarande bortalaget som leder

Colchester kvitterar
David Perkins vinner bollen på mittplan ute vid sidlinjen, med en perfekt krossboll hittar han Anthony Wordsworth som tar emot bollen och stöter bollen över försvaren till Ben Coker som kommer löpande helt perfekt in i straffområdet och från nära håll hittar han Steven Gillespie på bortre stolpen har öppet mål och kvitteringen är ett faktum. Målet kom med 13 minuter kvar

Det var Gillespies första mål sedan han avgjorde mot Southampton julen 2009.

Colchester fortsätter att gå framåt och jagar nu ett segermål och man tror att man har avgjort då David Mooney spelar till Steven Gillespie som i sin tur hittar Anthony Wordsworth som i sin tur snyggt rundar Shwan Jalal och rullar in bollen i mål men domaren har då vinkat för offside och TV bilderna visade att det var offside.

Bournemouth sticker upp i ett sällsynt anfall när Steve Fletcher hittar Danny Ings som skjuter ett bra skott som dock styrs undan till hörna av Pat Baldwin. Hörnan blir halvfarlig då Steve Fletcher nickar bollen utanför.

Colchester tar ledningen
Med bara sex minuter kvar av matchen får Colchester en hörna. Anthony Wordsworth tar hand om hörnan men bollen nickas undan. Colchester tar dock hand om returen och in med bollen igen och där hittar man Steven Gillespie som ser ut att förlora nickduellen mot Jason Pearce och Danny Hollands när Gillespie halkar men Gillespie har tur och bollen ramlar ner framför fötterna på honom och med en iskall lobb från bara sju meter har Shwan Jalal i målet ingen chans då han är på väg att springa ut för att ta bollen.

Steven Gillespie jublar efter sina två mål

Steven Gillespie har nu gjort två mål på sju minuter.

Nu måste helt plötsligt Bournemouth anfall och man är mycket nära att få in en kvittering, speciellt under stopptiden men när klockan står på 95:14 blåser äntligen domaren av matchen.

Colchester har alltså vänt ännu en match och man är med i jakten på Championship igen. Colchester har ju av topplagen minst antal spelade matcher och vinner man hängmatcherna är man verkligen med igen. Nu skiljer det två poäng till kval.

Colchesters nästa match är om en vecka då The U’s möter serietvåan. Den här gången är det Huddersfield på bortaplan som gäller. .

Colchester-Bournemouth 2-1
1-0 Steve Fletcher (54), 1-1 Steven Gillespie (77), 2-1 Steven Gillespie (84)

Publik: 3.445