Colchester 4-3 Bradford FA Cupen: Omgång 1
Hemmamatch i FA Cupen

Colchester går programenligt vidare i FA Cupen när The U's vinner sin fjärde raka match men det satt långt inne då Bradford gav hårt motstånd

Colchester – Bradford
FA Cupen: Omgång 1
2010.11.06
Weston Homes Community Stadium

Så var det äntligen dags för FA Cupen där Colchester gästas av 1911 års mästare Bradford City. Colchester gick det till tredje omgången förra säsongen då man i den första omgången besegrade amatörlaget Bromley med 4-0 på bortaplan. I runda två blev det en ny bortamatch. Hereford United från League Two stod för mycket tufft motstånd men tack vare ett mål i den absolut sista sekunden vann Colchester med 1-0. I den tredje omgången väntade ännu en bortamatch. Den här gången var det Preston North End på Deepdale som stod för motståndet. Preston förnedrar Colchester då matchen slutar hela 7-0 till hemmalaget. Det är Colchesters största förlust genom tiderna i FA Cupen.

För Bradford tog det slut redan i första omgången då man åkte ut mot Sven-Göran Erikssons Notts County. Matchen avgjordes runt halvtid då Notts County gjorde 1-0 på stopptid i första halvlek samt även 2-0 precis när den andra halvleken startade. Matchen slutade 2-1 till Notts County på Meadow Lane i Nottingham. Det var första gången sedan 2004 Bradford City åkte ut ur FA Cupens redan i omgång ett.

Colchester ligger 31 placeringar ovanför Bradford City men det vet vi ju alla att det inte betyder någonting. Titta bara på gårdagens match när FC United of Manchester vann trots 90 placeringar under Rochdale.

Colchester ställer upp med exakt samma startelva som mot Leyton Orient i tisdag samt även mot Bournemouth för en vecka sedan. Dom två matcherna gav oss sex poäng så bästa möjliga uppställning för The U’s med andra ord. Den enda ändringen är på bänken då Ian Henderson inte kan vara med på grund av skada. Där hittar vi nu John White i stället.

Bradford gör tre ändringar när man kör på med sin 4-3-3 uppställning. En klart positiv uppställning på bortaplan mot Colchester. I Bradford hittar vi numera Lee Hendrie som gör allt för att bli impopulär bland motståndarna. Ingen i Colchester har glömt när han spelade för Stoke mot Colchester i Championship då han kom i bråk med flera spelare i The U’s. Det kommer nog att buas varje gång Hendrie har bollen. Bråket kom för att Lee Hendrie som då tillhörde Aston Villa tyckte att han var för fin för att spela mot Colchester och i Championship. Nu spelar han i League Two och Bradford.

Här spelas matchen

Colchester gör avspark och anfaller från höger till vänster i första halvlek

16:02 FA Cupens sparkas igång

Matchen spelas med en orange boll då FA har bestämt att FA Cupen ska spelas med en sådan boll.

Colchester får matchens första hörna efter två minuter. Hörnan blir helt resultatlös.

Colchester får en frispark 28 meter från mål då David Mooney blir fälld av Zesh Rehman. Brian Wilson som avgjorde i tisdags från ungefär samma position ser intresserad ut. Det gör även Tommy Williams som gjorde mål från samma position förra helgen. Tommy Williams tar hand om frisparken som dock går över.

Colchester tar ledningen
The U’s gör 1-0 efter bara sju minuter då Andy Bond stöter in en smörpass från David Mooney. Det är Paul Reid som först räddar en hörna innan han spelar upp till Kem Izzet som hittar Mooney med en perfekt löppboll. Ensam med målvakten spelar han Bond som då får öppet mål.

Andy Bond gör 1-0

Bradford kvitterar
I anfallet efter Colchesters ledningsmål kommer kvitteringen.  Det är James Hanson som direkt på avspark tar sig in i straffområdet när Colchester står och sover efter ledningsmålet. 30 sekunder tog det mellan målen. Inte godkänt av The U’s. Colchester ville ha offside men det tyckte inte domaren och det är ju han som bestämmer.

Matchen är väldigt händelselös där det mest springs offside eller så kommer inget av lagen ens så långt.

Colchester återtar ledningen
Helt plötsligt får Colchester till ett bra anfall och David Mooney gör 2-1 till The U’s. Det är Andy Bond som har första läget och med ett bra skott tvingar fram en mycket bra räddning av Lenny Pidgeley men returen går tillbaka till Bond som spelar fram Mooney som ur dålig vinkel lyfter bollen över målvaken och in i mål.

David Mooney gör 2-1 efter 20 minuter

Kayode Odejayi är framme och är nära att öka på ledningen men dt blir bara hörna. Hörnan från Brian Wilson hittar Odejayi som nu får en andra chans men nicken räddas av Lenny Pidgelely i Bradfords mål.

Louis Moult skjuter ett bra skott med vänstern från 20 meter men Ben Williams är med och fångar bollen.

Bradford kvitterar igen
För andra gången den här eftermiddagen kvitterar Bradford City. Det är efter en frispark när David Mooney gått lite väl hårt fram på Tom Adeyemi. Luke O’Brien tar hand om frisparken och när Ben Williams missar bollen totalt har Dave Syers inga problem att nicka in bollen.

Precis som i tisdags står det alltså 2-2 efter en halvtimme. Skillnaden är att då hämtade The U’s upp 2-0 till 2-2.

Matchen hettar till lite då Louis Moult först filmar att han fått en armbåge i ansiktet men alla repriser visade att han lekte Ronaldo. Minuten senare vill Moult hämnas och det är Matt Heath som råkar illa ut. Moult blir varnad.

Colchester är nära att göra ett tredje mål när Lenny Pidgeley missar bollen totalt efter en hörna. Bollen går rakt igenom målvaktens händer men tyvärr hinner Paul Reid inte riktigt fram på bortre stolpen så nicken går i utsidan av stolpen.

Fjärdedomaren visar upp tre minuter på tavlan.

Bradford avslutar första halvlek klart bäst men några större chanser får man inte. Sista chansen får Colchester när Kayode Odejayi avslutar men skottet går högt över.

Colchester hinner även med ett byte då Tommy Williams har skadat sig. In kommer Marc Tierney.

16:51 Halvtid

Första halvlek slutar 2-2 där Colchester har varit det bättre laget men Bradford är riktigt farliga i sina anfall.

Inget byte i halvtid så samma spelare som avslutade första halvlek börjar alltså andra halvlek.

17:07 Avspark i den andra halvleken.
Colchester börjar andra halvlek mycket bra och sätter press på bortalaget direkt. Andy Bond har ett bra läge att frispela Kayode Odejayi men Bond väljer att dribbla så chansen försvinner.

Andy Bond stressar fram en hörna som Brian Wilson tar hand om. Bollen går dock lite för nära målvakten som tar hand om bollen samtidigt som han blir attackerad av David Mooney vilket gör att Lenny Pidgeley får frispark.

Colchester tar ledningen för tredje gången
Colchester får en frispark i perfekt läge för en vänsterfot. Tyvärr har ju Tommy Williams skadat sig och blivit utbytt. Det blir i stället Brian Wilson som tar hand om friparken. Wilson lurar Bradford och drar bollen på utsidan av en dåligt placerad mur och in i mål.

Brian Wilson gör 3-2 på frispark

Målet ger Colchester luft under vingarna och man är mycket nära att göra 4-2 flera gånger och främst genom David Mooney men Lenny Pidgeley gör flera bra räddningar. Kayode Odejayi har också bra chanser men Pidgeley räddar.

Bradford försöker hämta sig från Colchesters tokpress och Tom Adeyemi är nära att kvittera men han nickar över målet

Colchester ökar på sin ledning
Colchester får en straff då Luke Oliver fäller Matt Heath efter en hörna. Bradford protesterar inte så straffen är ju solklar. David Mooney tar hand om straffen och skickar Lenny Pidgeley till ena hörnet när bollen går i andra. 4-2 och matchen är i stort sätt avgjord.

David Mooney gör 4-2 på straff

Colchester sätter igång ett snabbt inkast när Brian Wilson hittar Ashley Vincent med en bra boll. Vincent avancerar in i straffområdet och skjuter i insidan av stolpen innan Bradford och Steve Williams tar hand om returen.

Förre storspelaren Jason Price har ett bra skott från ena kanten av straffområdet men vinkeln är för snäv så skottet går utanför.

Bradford reducerar
Helt mot spelet gör Bradford 4-3 med tio minuter kvar att spela. Det är James Hanson som nickar in bollen efter ett perfekt inlägg från högerkanten av Luke O’Brien.

Var ju inte riktigt vad man väntat sig och nu blir det verkligen nervösa slutminuter.

Bradford sätter allting framåt och man är nära att få in en kvittering men Gareth Evans i Bradford står offside.

Colchester får flera fina kontringslägen och Kayode Odejayi är tillsammans med Liam Henderson nära att punktera matchen men bollen stryker stolpen och det blir bara inspark för Bradford

Bradford pressar och pressar men Colchesters försvar spelar mycket stabilt och tillåter inte Bradford att komma tillräkligt nära Ben Williams i målet.

Bradford har gjort alla sina byten när Steve Williams skadar sig får man avsluta med tio man.

Fyra minuters extratid väntar

17:57 Matchen slut

Colchester håller undan och vinner med 4-3 och är nu klara för lottningen i andra omgången som sker i morgon. Colchester har då nummer 1.

Colchesters nästa match är mot Swindon Town borta. Swindon vann idag mot Plymouth borta med hela 4-0 i FA Cupen.

Colchester – Bradford 4-3
1-0 Andy Bond (07:14), 1-1 James Hanson (07:47), 2-1 David Mooney (21:22), 2-2 Dave Syers (32:12), 3-2 Brian Wilson (55:53), 4-2 David Mooney (straff)(63:20), 4-3 James Hanson (80:53)

Publik: 2.736