Colchester har fått en ursäkt

Domaren bad om ursäkt efter matchen mot Charlton




Efterspelet har varit stort efter tisdagens förlustmatch mot Charlton
 
Domaren Darren Sheldrake bad Steven Gillespie om ursäkt efter matchen då han visste att han gjort ett stort misstag.
 
Det var efter en timmes spel som Colchester gör mål i den svåra bortamatchen mot Charlton på The Valley. Allt börjar när Matt Heath passar till David Mooney som vid straffområdeslinjen hoppar över bollen till en helt frispelad Steven Gillespie och Gillespie gör mål. Det är nu dock Darren Sheldrake kliver in i handlingen. Han har nämligen redan blåst av för att han trodde att linjedomaren hade vinkat för offside. På TV-bilderna ser man klart och tydligt att linjedomaren inte ens är nära att börja vifta med sin flagga eftersom det inte är någon offside. Vore ju bättre om domaren följde spelet och inte vad linjedomaren tycker. Signalen ska ha kommit mitt i skottet så det drabbade ju varken målvakt eller försvar som redan var överspelat. På TV-bilderna går det inte att höra någon signal vilket man kan göra vid andra tillfällen så signalen var ju inte speciellt kraftig. Om det nu var någon signal så var det ingen i Charlton som hörde den heller


Steven Gillespie gör "mål"

Eftersom Darren Sheldrake redan blåst av signalerar han alltså frispark men efter ett snack med linjedomaren godkänner han helt plötsligt målet och rättvisa är skipad. Chris Powell som är manager för Charlton blir skogstokig och han är nog den enda förutom fjärdedomaren som hört Darren Sheldrake signal så han börjar tjafsa med fjärdedomaren om att det ska ju inte vara mål.
 
Vissa uppgifter säger nu att matchen har sparkats igång igen efter målet och att domaren tog sig ett snack med fjärdedomaren medans vissa uppgifter säger att matchen inte hade återupptagits. Hur som helst snackar Darren Sheldrake med fjärdedomaren som är övertygad om att bollen inte hade passerat mållinjen innan signalen. Tänk att hörseln är så bra hos domare…
 
Målet blir bortdömt och blir nedsläpp nere vid Charltons straffområde. Här kunde Charlton ha visat stort prov på sportsmanshipp genom att helt enkelt låta Colchester göra mål då Colchester trots allt blivit blåsta på ett regelrätt mål men naturligtvis gör ju inte Charlton det.
 
Efter matchen gav dock Darren Sheldrake  målskytten Steven Gillespie och Colchester om ursäkt då han visste hur fel han hade gjort.
 
Steven Gillespie säger till lokaltidningen Gazette att domaren kom direkt efter slutsignalen fram och sa att han gjort ett stort misstag vid målet och bad så mycket om ursäkt. Gillespie säger även att ursäkten är godtagen men att det hjälper ju inte Colchester som förmodligen hade vunnit matchen eftersom man var det förande laget. Charlton vann matchen fem minuter efter nedsläpp då Colchester fortfarande inte hade fått ordning på känslorna.
 
Seger för Colchester mot Charlton hade placerat The U’s på sjunde plats i League One två poäng från en kvalplats. Nu är det Charlton som får det läget i stället och om Charlton nu går till kval kan det bli till kostnad för något annat lag som haft mer rätt till den platsen.
 
För ett år sedan mötte Colchester Wycombe på hemmaplan. Colchester leder med 1-0 när klockan står på 93 minuter. Då kvitterar Wycombe med ett solklart Maradona-mål och matchen slutar 1-1. Två poäng som försvann i jakten på en kvalplats som Colchester senare missade med någon omgång kvar. Nu är det stor chans att historien upprepar sig och även den gång fick Colchester en ursäkt av domaren efter matchen. Fast några dagar senare då han upptäckt felet.

 
Upprörda känslor på The Valley

I ett supportermejl till fotbollsligan kom det ett svar från en ansvarig från aktuell match i tisdags
“The Referee thought that he had seen the assistant referee raise his flag for offside and consequently stopped the game. However, this was not the case and the only option under the laws of the game was to restart with a dropped ball, as the whistle had already been blown prior to the Colchester player putting the ball into the goal.

The fourth official had indicated that the ball had not crossed the line before play had resumed. Again, in accordance with the laws of the game the referee may only change a decision on realising that it is incorrect or, at his discretion, on the advice of an assistant referee or the fourth official
 
Ett svar som egentligen inte säger så mycket men dom fortsätter med att domaren hade ju fel samt att man tar sig med misstaget i framtiden till domarkurser och annat som hjälper spelet.
 
Som slutord säger jag att eftersom domaren blåst av ska ju målet inte godkännas men om det redan varit avspark efter ”målet” kan man inte återkalla målet. Har det dock inte varit avspark är det rätt att inte godkänna. Dock är det ju ingen som har hört signalen.

Layer Road2011-02-03 20:19:00
Author

Fler artiklar om Colchester