Colchester 1 - 3 MK Dons

Colchester tappar allt i den andra halvleken och det blir spel i League One även nästa säsong

Colchester-Milton Keynes Dons
Npower League One
2011.03.12
Weston Homes Community Stadium, Colchester

Colchester möter idag MK Dons hemma på Weston Homes Community Stadium. Colchester har förmodligen förlorat all kontakt med kvallagen där uppe. MK Dons som har den sista kvalplatsen är hela tio poäng före The U’s och det är ju inte så många matcher kvar men skulle Colchester vinna idag kan man ju börja hoppas igen.

Colchester gör tre ändringar från förlustmatchen mot Daggers i tisdags. I försvaret ersätts Ben Coker av Lee Beevers. På mittfältet tar David Perkins en plats i laget igen och ut går Kem Izzet och i anfallet startar Steven Gillespie igen efter några veckor på bänken. Andy Bond ersätts. Trevligt är att Brian Wilson som varit borta sedan november är åter på bänken vilket även John-Joe O’Toole är. Härligt att skadorna börjar försvinna för The U’s. Tyvärr är det ju väldigt tunt på anfallssidan då David Mooney är avstängd.

Bortalaget MK Dons har tre raka segrar bakom sig och man är verkligen på gång. Det som kan försvåra för MK Dons är att målvakten David Martin skadade sig på uppvärmningen och ersätts nu av Stuart Searle i stället. Om MK Dons har en tredjemålvakt med vet jag inte men det kan ju bli spännande om något händer Searle. I MK hittar vi även förre U’s-spelaren Rowan Vine. Vine spelade för The U’s säsongen 2003-2004 och när han sen lämnade gjorde han sig väldigt impopulär bland Colchesters fans genom att prata skit om Colchester.

Innan matchen börjar har men en minut lång applåd för Reg Stewart som gick bort i veckan. Reg spelade i Colchester mellan 1949 och 1957. Reg gjorde 317 matcher för The U’s innan han lämnade för Clacton Town.

Match på hemmagräs

16:02 Avspark
Colchester får matchens första målläge när reservmålvakten Stuart Searle tappar bollen precis framför fötterna på Steven Gillespie men Gillespie kunde ju inte tro att Searle skulle tappa den enkla bollen så Searle tar snabbt hand om bollen igen.

MK Dons börjar matchen bäst och Luke Chadwick har ett bra skott som går via Nathan Clarke precis utanför Ben Williams högra stolpe men det är Colchester som för inspark.
Steven Gillespie kontrar tillsammans med Lloyd James efter en hörna från MK Dons. Det slutar med att Gillespie blir nerdragen av Stephen Gleeson lagom långt från MK Dons mål. Anthony Wordsworth tar hand om frisparken men Stuart Searle stoppar bollen och han tar även hand om returen precis när Gillespie har kommit fram.

Kayode Odejayi har ett riktigt farligt skott från 25 meter men Stuart Searle gör en väldigt bra räddning och fortfarande 0-0

Colchester har efter en halvtimme en mycket bra målchans när John White sätter igång ett anfall med ett snabbt inkast. Bollen hamnar hos Lloyd James som spelar vidare till Anthony Wordsworth som i sin tur tar sig ner mot kortlinjen där han sen försöker hitta Kayode Odejayi framför målet men bollen går alldeles för nära målvakten som enkelt tar hand om bollen tror alla. Nu missar han bollen helt och hållet men tyvärr är Odejayi inte med på missen.

Colchester tar ledningen
Steven Gillespie som ju varit skadad sen han kom till Colchester för några år (inte riktigt hela tiden men nästan) sedan gör mål igen. Målet kommer till efter ett strålade förarbete av Anthony Wordsworth vilket gör att Gillespie för i stort sätt öppet mål och då är det inte så svårt att göra mål.

Steven Gillespie gör 1-0 mot MK Dons

Colchester tar sig upp till plats åtta i League One tack vare målet.

Colchester fortsätter att spela bra efter målet och Kayode Odejayi är nära att få bollen efter ett inlägg av Nathan Clarke

Colchester har en hörna från Lloyd James som hamnar hos mittbacken Matt Heath i utkanten av straffområdet. Tyvärr var det ju en mittback för han spelar bollen tillbaka in mot målet när han var väldigt ensam. Heath hade enkelt kunnat gå några steg och avslutat själv i stället men nu spelar han alltså och inget händer.

16:49 Halvtid
Colchester går till halvtidsvila med 1-0 efter en bra första halvlek av båda lagen. MK Dons började bäst men det var Colchester som hade målchanserna. The U’s tog ju även ledningen efter en halvtimme och har sen dess varit det bättre laget. Ett klart framsteg från tisdagsmatchen som var den klart sämsta match The U’s gjort på flera år utan tvekan.

Båda lagen springer ut med samma startelvor till den andra halvleken.

17:06 Avspark för andra halvlek

MK Dons kvitterar
Den andra halvleken hinner inte ens börja när MK Dons kvitterar. Förmodligen passade MK på när Colchester fortfarande var kvar i omklädningsrummet när man gör mål. Det är Sam Baldock som fint vänder bort Nathan Clarke innan han lurar Ben Williams i målet.

Colchester tillbaka till plats tio

Direkt på avspark är Steven Gillespie nära att återge Colchester ledningen men Stuart Searle gör en fin fotparad och returen hamnar hos MK Dons

MK Dons är nära att ta ledningen när Sam Baldock är framme igen. Den här gången försöker han lobba över målvakten Ben Williams men bollen går utanför målet

Ben Williams gör en mycket fin räddning på Sam Baldocks skott från 25 meter. MK Dons får hörna men den plockar Ben Williams ner.

Ännu en gång har Sam Baldock ett skott men den här gången är det totalt misslyckat.

En mycket bra start av MK Dons på andra halvlek. Sam Baldock kunde med lite flyt gjort ett hat-trick under de tio första minuterna på den andra halvleken.

Steven Gillespie har ett bra skott från 20 meter men Stuart Searle räddar och på returen borde nog Kayode Odejayi gjort mål men Gary MacKanzie hinner emellan och styr undan till hörna. Anthony Wordsworth försöker hitta Lee Beevers på första stolpen men bollen hamnar hos Steven Gillespie som från ett väldigt bra läge nickar över.

MK Dons tar ledningen
MK Dons sätter igång anfallet snabbt när Steven Gillespie missade hörnan och Colchesters försvar var inte riktigt med på noterna. Sam Baldock får en perfekt genomskärare mellan Nathan Clarke och Matt Heath och helt ensam med Ben Williams gör Baldock inget misstag och istället för 2-1 blev det 1-2.

Colchester åker ner till plats 12

MK Dons fortsätter att spela bra och anfallet har trevligt i ett väldigt generöst Colchester-försvar.

Sam Baldock är på nytt nära att göra mål men Ben Williams räddar och på returen är Nathan Clarke först som även får frispark.

Colchester har dock inte gett upp och man skapar några hörnor men det är MK Dons som håller i taktpinnen

Steven Gillespie spelar fram Kayode Odejayi som tar sig ner till kortlinjen och med en perfekt boll snett inåt bakåt hamnar bollen hos nyinbytte Andy Bond som bara ska stöta in bollen men han blir alldeles för ivrig och skjuter över det öppna målet. Matchens klart bästa målchans inkluderat målen

Steven Gillespie nickar utanför målet

Sam Baldock som är matchen bästa spelare vill göra mera mål men Ben Williams är inte med på samma noter.

MK Dons avgör matchen
Med fem minuter kvar avgörs matchen när SamBaldock gör sitt hat-trick. Colchester som hade alla spelare framåt i jakten på en kvittering åker på en kontring. Luke Chadwick för upp bollen och precis när Matt Heath måste stöta så spelar Chadwick fram Baldock och matchen är avgjord.

Fjärdedomaren visar upp sex bonusminuter att spela

Ashley Vincent är nära att reducera på en nick från nära håll. Vincent nickar bollen ner i marken men bollen går sen över målet.

17:58 Matchen slut

Colchester förlorar matchen med 3-1 och det var ju inte riktigt vad man hoppats på. MK Dons vann matchen rättvist men Colchester kunde ju kvitterat till 2-2 i anfallet innan Sam Baldock fastställde slutresultatet. Men med lite flyt så kunde The U’s fått med sig något men MK Dons vinner ju rättvist. Den stora skillnaden var tyvärr försvarsspelet för det fanns inte hos hemmalaget den här eftermiddagen.

Tyvärr innebär förlusten förutom att det var andra raka hemmatorsken även att The U’s nu är 13 poäng från en kvalplats och att sista tåget nu har lämnat perrongen för den här säsongen. Colchester har nu tio matcher kvar och tar The U’s 30 poäng kan det ju gå men den formen finns tyvärr inte just nu.

Tung förlust igen

Nästa match är om en vecka mot bottenlaget Tranmere som idag förlorade borta mot serieledarna Brighton med 2-0

Colchester – Milton Keynes Dons 1-3
1-0 Steven Gillespie (28:53), 1-1 Sam Baldock (47:51), 1-2 Sam Baldock (62:22), 1-3 Sam Baldock (86:07)

Publik: 4.103