Colchester 3-2 Hartlepool
Match med svenskar på plats

Colchester 3-2 Hartlepool

Colchester kommer tillbaka från 0-1 underläge och vänder åter igen en match och vinner med 3-2 efter ett mycket dramatiskt slut där segermålet kommer på en straff i slutminuten. The U's nu upp på tredje plats i tabellen

 Tre raka hemmamatcher väntar Colchester och först ut är Hartlepool
 
Colchester möter idag Hartlepool på Weston Homes Community Stadium i Colchester. Hartlepool som för en vecka sedan besegrade serieledarna Brighton siktar på att ta en ny skalp mot ett topplag. The U’s som åkte på sin bara andra förlust förra veckan mot Swindon borta siktar ju såklart på att ta alla tre poäng. Hartlepool har även hunnit gå vidare i FA Cupen när man i tisdags vann omspelet mot Vauxhall Motors.
 
Colchester gör två ändringar från förra veckans lag. David Mooney som ju gjort flest mål för Colchester är tyvärr skadad så han finns inte med. In kommer nu Ian Henderson som gjort ett hat-trick för reservlaget i veckan. Även Kem Izzet saknas idag men nu är det mest för att han ska vila. In kommer i stället Anthony Wordsworth som i sin tur letar efter förra säsongens form.
 
Även Hartlepool ledda av förre Colchester-managern inte mycket osympatiske Mick Wardsworth gör några ändringar i laget som vann mot serieledarna förra veckan. Bland annat är Ritchie Humphreys tillgänglig igen efter en tre matcher lång avstängning han fick efter en utvisning. Humphreys börjar dock på bänken. Paul Murray, James Brown och Fabian Yantorno är nya från förra veckans segerlag.
 
Mick Wardsworth var manager för Colchester 1999 då han räddade kvar Colchester i Division 2 (League One) och när han sen skulle bygga upp sitt eget lag fick han vad han pekade på. Massa dyra nyförvärv där flera var väldigt skumma. Flera nyförvärv var genom en och samma agent och senare kom det fram att Wardsworth var kompis med agenten som fick väldigt mycket pengar för spelare som i stort sätt var värdelösa. När det sen gått tre matcher av den nya säsongen så avgick Wardsworth med motivationen att han hade hemlängtan och ville norrut igen. En vecka senare var han assisterande manager hos Crystal Palace som då mötte Colchester.
 
Colchester startar matchen på en sjätte plats i League One men bara två poäng efter Charlton på den andra platsen. Dock hela åtta poäng upp till serieledarna Brighton. Hartlepool håller till på en 14:e plats sex poäng efter Colchester. Hartlepool måste dock titta nedåt också för det skiljer bara fyra poäng till säker mark.
 
Colchester gör avspark i den första halvleken och anfaller från vänster till höger i internetvärldens radiosändning. Med andra ord mot södra läktaren.


Hemmamatch

16:00 Avspark
 
Colchester sparkar av matchen och skickar upp bollen till Ashley Vincent som drar till och tvingar fram en bra räddning av Jake Kean efter bara åtta sekunder.

Colchester börjar matchen bra och har några bra halvlägen men tyvärr ingen som hinner fram på bollen.
 
Colchester får ett riktigt bra läge då Kayode Odejayi tillsammans med Ian Henderson vänder bort  försvaret men Peter Hartley fäller Henderson så Colchester får en frispark precis utanför straffområdet. Anthony Wordsworth tar hand om frisparken men tyvärr träffar bollen en yttersta spelaren så Colchester får bara en resultatlös hörna.
 
Kayode Odejayi skjuter i stolpen men linjedomaren har redan vinkat av då Odejayi mer eller mindre klättrar på sin försvarare.

Hartlepool har ett bra anfall då Andy Monkhouse skickar in bollen framför mål och Brian Wilson försöker mycket riskabelt nicka tillbaka bollen till Ben Williams men Magnus Okuonghae skickar undan bollen.
 
Hartlepool har verkligen kommit in i matchen och man skapar en trippelhörna där Ben Williams gjorde flera bra räddningar. På sista hörnan skickar Marc Tierney tillslut bort bollen och långt bort.
 
Hartlepool tar ledningen
Efter en halvtimme kommer matchens första mål och det är bortalaget som gör målet. Det är Paul Murray som från drar på med ett överraskande skott från 25 meter och helt utan chans för Ben Williams i målet. Ett riktigt klassmål enligt radion
 
Colchester är nu under kvalstrecket.
 
Colchester försöker att komma in i matchen direkt efter avspark och man skapar även en hörna men en mycket dålig hörna från Anthony Wordsworth gör att läget rinner ut i sanden.
 
Evan Horwood har även han ett mycket bra skott för Hartlepool och till Ben Williams stora lättnad kan han se bollen gå utanför.
 
Anthony Wordsworth skjuter ett skott men bollen tar på första försvarare men bollen hamnar hos Andy Bond som även han provar på med ett skott men Jake Kean räddar.
 
Colchester har en hörna som Anthony Wordsworth slår mot Ashley Vincent som dock går omkull. Publiken vill ha straff men spelet fortsätter och Ian Henderson får ett bra läge men skottet går i ribban. Mycket nära en kvittering.

Ian Henderson 
Ian Henderson träffade ribban

Colchester har en frispark i bra läge. Andy Bond försöker gå för mål men skottet blockeras men bollen hamnar hos David Perkins som tyvärr gör en dragning för mycket och bollen hamnar i Hartlepools ägo.
 
16:47 Halvtid efter två stopptidsminuter.
 
1-0 till bortalaget är ju inte vad man hoppats på. Colchester startade matchen mycket bra men Hartlepool kom in i matchen och gjorde ett mycket snyggt ledningsmål. Matchen i övrigt är ganska jämn.

Inga byten i halvtid
 
17:03 Avspark för den andra halvleken.
Colchester börjar även den andra halvleken med ett bra anfall när Ian Henderson kommer igenom men skottet styrs dock undan och The U’s får en hörna som blir resultatlös.
 
Colchester försöker att lirka upp Hartlepools försvar men Hartlepool har stenkoll på Colchester vars idéer verkar ha tagit slut.
 
Och från absolut ingenting kommer Colchesters kvittering
Andy Bond får bollen på mittplan och avancerar några meter utan att någon direkt attackerar innan Bond drar till från 25 meter vilket överraskar Jake Keane i Hartlepools mål och Colchester är inne i matchen igen.


Andy Bond kvitterar

Colchester kvar under kvalstrecket.
 
Colchester gör matchens första byte och in kommer nu Kem Izzet som ersätter Anthony Wordsworth
 
Colchester tar ledningen
På tre minuter har Colchester vänt matchen då mittbacken Magnus Okuonghae bryter igenom och avancerar 30 meter innan han skjuter ett mycket bra skott som Jake Keane räddar men på returen är Kayode Odejayi först framme och stöter in ledningsmålet för The U’s. Inte så rättvist kanske men det gör inget.


Kayode Odejayi gör 2-1 för The U's 

Colchester är nu fyra i League One.
 
Colchester har helt plötsligt vänt matchen och nu är det Hartlepool som måste anfalla. Hartlepool är mycket nära att få in en kvittering bara minuterna efter senaste målet men Ben Williams gör en bra räddning innan Brian Wilson nickar bort bollen på mållinjen till en resultatlös hörna.
 
Hartlepool har mer eller mindre tagit över matchen nu då Colchester backar hem en aning för tidigt. Sånt brukar ju tyvärr straffa sig.
 
Båda lagen gör en massa byten vilket verkar vara till en fördel för The U’s för Hartlepools press avtar

Dimman faller över Weston Homes Community Stadium och det blir svårt att se vad som händer på planen. Bara domaren inte får för sig nåt dumt nu men det är ju inte så mycket kvar av matchen.
 
Hartlepool kvitterar
Med bara två minuter kvar kommer kvitteringen efter en onödig frispark från Kem Izzet. Frisparken skruvas runt muren av Evan Horwood rakt upp i krysset och otagbart för Ben Williams i målet.
 
På nytt släpper Colchester in ett mål i slutminuterna vilket har kostat Colchester många poäng den här säsongen.
 
Colchester för straff
Kayode Odejayi bryter in i straffområdet men Peter Hartley tar med handen. Domaren är dock inte riktigt säker så han samtalar med sin linjedomare och efter en minut bestämmer han sig för att blås straff. Ian Henderson tar hand om straffen och Colchester återtar ledningen.
 

Segerskytt i sista sekunden

Hartlepool pressar på och hela laget är uppe i anfall men efter sex minuters tillägg blåser äntligen domaren av matchen och Colchester vinner med 3-2
 
17:55 matchen slut
 
En mycket skön seger om än inte så överdrivet rättvis men det är ju kul att även vi kan vinna i slutminuten. Nu börjar det snart jämna ut sig.

Colchester ligger nu på tredje plats i League One då i stort sätt alla resultat gick våran väg uppe i toppen

Nästa match för Colchester är redan på tisdag och då är det Brentford hemma som gäller. Brentford har inte börjat speciellt bra men tack vare dagens seger med 2-1 mot Plymouth borta ligger man nu i mitten av League One

De fem svenskarna på plats får en trevlig kväll i Colchester

 

  Colchester     Hartlepool    
 1 Ben Williams     Kean    
 20 Brian Wilson     Austin    
 4 Magnus Okuonghae     Collins   67 
 6 Paul Reid   68  Hartley    
 23 Marc Tierney     Horwood    
 22 Anthony Wordsworth Ut 58   Yantorno Ut 60  
 17 David Perkins Ut 79   Liddle   79
 14 Andy Bond     Murray Ut 64  
 7 Ashley Vincent Ut 90   Sweeney    
 16 Ian Henderson     Monkhouse    
 15 Kayode Odejayi     Brown Ut 74  
  Avbytare      Avbytare    
 10 Kemal Izzet In 58 88 Mooney    
 3 Lee Beevers In 79   Haslam    
 5 Pat Baldwin      Humphreys In 60  
 25 John White In 90   Gamble    
 26 Lloyd James     Poole    
 27 Liam Henderson     McSweeney In 74  
 12 Mark Cousins     Bjornsson In 64  
 
Colchester – Hartlepool 3-2
1-0
Paul Murray (27:50), 1-1 Andy Bond (56:20), 2-1 Kayode Odejayi (59:50), 2-2 Evan Horwood (87:19), 3-2 Ian Henderson (89:26)

Publik: 3.640
Weston Homes Community Stadium, Colchester

 10 Skott  6
 6 Skott på mål  3
 7 Hörnor  10
 7 Frisparkar  6
 2 Gula kort  2
 0 Röda kort  0
 55 Bollinnehav  45

Tillbaka till "Matcher 2010-2011"

Layer Road2010-11-20 18:12:00
Author

Fler artiklar om Colchester