Colchester 0 - 2 Southampton

Colchester 0 - 2 Southampton

Colchester var det bättre laget men en onödig utvisning förändrade matchen totalt


Colchester-Southampton
Npower League One
2011.03.05
Weston Homes Community Stadium, Colchester
 
Colchester möter Southampton i en mycket viktig match hemma på Weston Homes Community Stadium. Colchester ligger på sjunde plats i League One möter femman Southampton. Det skiljer fyra poäng mellan lagen så en seger är ju absolut nödvändigt för The U’s om det ska bli en intressant vår. Nu är det ju väldigt jämt i tabellen då det faktiskt bara skiljer 10 poäng från en direktuppflyttning för Colchester.
 
Colchester gör två ändringar inför matchen då John White är med i laget igen vilket förpassar Lee Beevers till bänken. Även skyttekungen David Mooney är med i startelvan igen då han fick en välbehövlig vila i segermatchen mot Bristol Rovers i tisdags.
 
För Lloyd James blir den här matchen väldigt speciell då han efter flera år i dagens motståndare Southampton. James gjorde under de två senaste säsongerna 70 matcher för Southampton men i våras var han en av hela 13 spelare som fick lämna klubben då Southampton storstädade.
 
I Southampton hittar vi Colchesters förre lagkapten som Paul Lambert sålde iväg förra sommaren en dag innan han själv försvann till Norwich. Även skyttekungarna Richard Lambert och Lee Barnard måste Colchester se upp med. Barnard kom till Southampton från Essex-laget Southend och Barnard vill nog inget annat än att göra mål idag.
 
Colchester anfaller från höger till vänster i den första halvleken





16:00 Avspark
 Southampton har matchens första anfall när knepige Adam Lallana utmanar på vänsterkanten men högerbacken John White bryter bollen och den brytningen kan vara viktig för resten av matchen.
 
John White vinner även närkamp nummer två mot Adam Lallana och den här gången startar han även ett snabbt anfall som avslutas av David Mooney som skjuter ett bra skott som dock Southamptons målvakt Kelvin Davis räddar med en fotparad.
 
Colchester har ett mycket fint anfall när John White på nytt lurar Adam Lallana och bollen når Ian Henderson via Lloyd James men precis när Henderson ska slå den avgörande passningen får han en kraftig knuff av Dean Hammond. Colchester får en frispark i väldigt farlig läge precis utanför straffområdet. Lloyd James tar hand om frisparken men den blir totalt misslyckad då bollen går rakt i muren men James får ett nytt försök och den här gången blir det i alla fall hörna som sen blir resultatlös.
 
Första kvarten går klart till Colchester som är båda etta, tvåa och trea på alla bollar. Southampton är helt under isen i inledningen.

Lee Barnard ska vara glad över att vara kvar på planen då han bara får ett gult kort efter en ful armbåge. Men med tanke på att Colchester alltid förlorar när man spelar med en man mer så är det här nog bara till fördel för The U’s.
 
Southamptons första målchans kommer efter 25 minuter då bortalaget får en frispark 25 meter från mål. Richard Lambert som har för vana att dra in frisparkar från perfekta lägen lurar alla då man kör en variant som dock genomskådas av Matt Heath som får undan bollen till en hörna.
 
Anthony Wordsworth har ett skott från 20 meter men Kelvin Davis räddar
 
Southampton gör mål
Nathan Clarke fäller Lee Barnard på straffområdeslinjen och Southampton får en frispark i väldigt farligt läge. Richard Lambert tar hand om frisparken även den här gången och den här gången går den rakt i muren men på returen skjuter Alex Oxlade-Chamberlain bollen i mål utan chans för Ben Williams
 
En mer orättvis ledning får man ju leta efter då Southampton inte ens har varit i närheten av något som liknar ett spel och det är ju en gåta att de ligger där uppe men ändå så leder Southampton
 
En minut efter målet blir David Mooney utvisad för en knuff på målvakten Kelvin Davis som i sin tur höll fast Anthony Wordsworth efter en närkamp där bollen låg lös. En knuff är tydligen värre än en armbåge i skallen som Lee Barnard håller på med men där blev det ju bara gult kort. Nu blir det väldigt svårt för Colchester.



Rött kort för David Mooney
 

Målskytten Alex Oxlade-Chamberlain lurar bort Ben Coker innan han sen spelar in bollen i straffområdet till Richard Lambert som skjuter över i ett väldigt bra läge.
 
Southampton som var det klart sämre laget har tack vare det numerära överläget tagit över matchen i slutet av första halvlek och man är nära att öka på sin ledning flera gånger. För Colchesters del gäller det att hålla undan till halvtidsvilan då man kan gruppera om sig på allvar. Colchester måste nog sätta in en offensiv spelare men det kan bli väldigt riskabelt.
 
Matt Heath står i vägen för ett skott när Richard Lambert försöker från 25 meter.
 
Lloyd James får sista chansen i den första halvleken men skottet går över
 
16:48 Halvtid
 
Första halvlek slutar 1-0 till bortalaget och det kunde inte vara mer orättvist men en frispark ändrade allt och som bonus blir David Mooney utvisad en minut senare. Det ska väldigt mycket till nu om Colchester ska få med sig något från den här matchen

Båda lagen kör vidare med samma laguppställning. Inget offensivt byte av Colchester med andra ord
 
17:06 Avspark för andra halvlek
Colchester försöker att komma in i matchen igen men Southampton har fått vind i sitt segel och man pressar på för ett avgörande mål redan i inledningen.
 
Southampton gör 2-0
På en hörna från Alex Oxlade-Chamberlain gör Colchesters förre lagkapten Dean Hammond mål för Southampton och matchen är mer eller mindre över med 40 minuter kvar av matchen.
 
Southampton fortsätter att pressa på och man är nära att göra 3-0 vid ett flertal tillfällen men siktet är utanför målställningen så fortfarande 2-0
 
Colchester börjar komma in i matchen igen och Lloyd James spelar fint fram till Anthony Wordsworth som skjuter ett bra skott som dock går via en försvare till hörna. Även hörnan hamnar hos Wordsworth men den här gången går bollen utanför utan hjälp av motståndarna.
 
Colchester gör sitt första byte då Anthony Wordsworth ersätts av Steven Gillespie samt att Kem Izzet ersätts av Andy Bond. Två riktigt offensiva byten och nu är det allt eller inget.
 
Andy Bonds första ingripande kommer efter 15 sekunder då han skallar ihop med lagkamraten Ben Coker och båda får ta räkning till nio.
 
Colchester vill ha en straff då Andy Bond går omkull i en närkamp i straffområdet men domaren dömer bara hörna.
 
Colchester tror dom reducerar när Matt Heath nickar in bollen i mål efter ett långt inkast av Nathan Clarke. Tyvärr hade bollen gått via Kayode Odejayi vilket gjorde att Heath blev offside.



Matt Heath trodde han gjorde mål
 

Colchester spelar väldigt bra för tillfället då Southampton mest bevakar matchen.
 
Lee Barnard är väldigt nära att definitivt punktera matchen då han får en drömläge efter en kontring men skottet går över och Barnard blir utbytt.
 
Colchester fortsätter att pressa på men man kommer inte så mycket närmare än några hörnor. På en hörna blir det väldigt farligt för Southampton som ställer om i en blixtsnabb kontring då Dan Harding sätter full fart mot Colchesters mål men Andy Bond jagar efter och i sista sekund gör han en perfekt brytning och Colchester tar hand om bollen.

 Colchester fortsätter att spela boll medans Southampton mest bevakar matchen då man såklart är nöjda då man går mot en seger.
 
17:57 Matchen slut
  
Southampton vinner med 2-0 och man gjorde inte mer än nödvändigt. Southampton hade cirka 15 minuter av matchen och det räckte. Colchester var helt klart värda mer än så här men Southampton gjorde målen. Colchester åker på sin blått tredje hemmaförlust för säsongen i jakten på en kvalplats som hamnar allt längre bort framförallt som fel lag vann idag.
 
Det är sällan man varit med om att ett endaste domslut (eller två)kan ändra en matchbild så mycket som det gjordes idag. Utvisningen på David Mooney var nog helt ok efter närmare kontroll av TV-bilder. Har ju inte sett det själv men man får ju lita på vad radiokommentatorerna säger. Helt klart var även att Lee Barnard skulle bli utvisad efter sin armbåge men han fick bara gult kort. Helt klart två domslut som blev avgörande eftersom fram till utvisningen på David Mooney var det bara Colchester. Colchester borde ju haft en ledning med minst 2-0 innan Southamptons första mål men det är ju vad som är Colchesters stora problem. Man gör inga mål. Bara 41 mål på 34 matcher och det håller ju inte i långa loppet. Det som Colchester får ta med sig är att laget gjorde trots allt en bra match förutom 15 minuter då allt rasade. 
 
Colchesters nästa match är på tisdag då Colchester åker till London för ett Essex-derby mot Dagenham & Redbridge. Daggers vann idag det viktiga bottenmötet mot Bristol Rovers på bortaplan med 2-0 och man har nu kontakt med lagen ovanför nedflyttningssträcket.


  Colchester     Southampton    
1 Ben Williams     Davis    
25 John White     Butterfield    
28 Matt Heath     Jaidi  Ut 70  
6 Nathan Clarke    30 Fonte    
24 Ben Coker     Harding    
16 Ian Henderson     Chaplow    
10 Kem Izzet  Ut 63*   Hammond    
26 Lloyd James     Lallana    
22 Anthony Wordsworth  Ut 63   Oxlade-Chamberlain  Ut 87  
15 Kayode Odejayi  Ut 80   Lambert    
19 David Mooney    32 Barnard  Ut 79  19
  Avbytare     Avbytare    
3 Lee Beevers     Richardson  In 87  
7 Ashley Vincent  In 80   Dickson    
14 Andy Bond  In 63*   Martin  In 70  
17 David Perkins     Gobern    
18 Steven Gillespie  In 63   N'Guessan  In 79  
5 Pat Baldwin     Reeves    
12 Mark Cousins     Forecast    
 
Colchester – Southampton 0-2
0-1Alex Oxlade-Chamberlain (30:46), 0-2 Dean Hammond (49:27)
 
Publik: 6.523
Weston Homes Community Stadium

 9 Skott  9
 4 Skott på mål  5
 10 Hörnor  8
 5 Frisparkar  5
 1 Gula kort  1
 1 Röda kort  0
 39 Bollinnehav  61

Tillbaka till "Matcher 2010-2011"

Layer Road2011-03-05 17:59:00
Author

Fler artiklar om Colchester