Colchester 2 - 1 Swindon

Colchester 2 - 1 Swindon

Colchester vinner matchen i sista sekunden när inhopparen Steven Gillespie avgör matchen


Colchester-Swindon
2011.02.12
Npower League One
Weston Homes Community Stadium, Colchester
 
Colchester gör flera ändringar i laget mot Swindon. Målvakten Ben Williams missade senaste matchen på grund av skada men han är nu med igen men bara på bänken då Mark Cousins står kvar mellan stolparna. I försvaret gör Pat Baldwin comeback efter några matcher på bänken då Nathan Clarke inte kan vara med på grund av en lättare skada. Ashley Vincent och Anthony Wordsworth har också varit utanför laget de senaste veckorna men båda spelar nu från start till förmån för Lloyd James och Steven Gillespie.
 
John Ward säger att han vill ha mer spel på kanterna vilket var en av orsakerna till förlusten mot Hartlepool senast. Nu blir det förhoppningsvis ett bättre kantspel samt många fina inlägg.
 
Colchester har två raka 1-0 förluster bakom sig och The U’s måste verkligen vinna för att nå en kvalmatch. Swindon måste även dom vinna då man ligger på nedflyttningsplats. Colchester har den här säsongen spelat fem matcher mot lag på nedflyttningsplats och bara vunnit en av dom.
 
Swindon som gjorde en väldigt bra säsong förra året då man tog sig till kval har stora problem nu. Det finns ju några orsaker till det. Först att laget överpresterade samt att Billy Paynter och Charlie Austin var ett grymt anfallspar. Båda spelarna finns i andra klubbar nu samtidigt som laget underpresterar gör att League Two ligger nära till hands.
 
Colchester ligger tia sex poäng från kval och sju poäng före Swindon som ligger på nedflyttningsplats. Men om Colchester inte har gett upp en kvalplats kan nog Swindon räkna med en mittenplacering då poängavståndet är lika stort.

I Swindon hittar vi Aden Flint på bänken. Flint var väldigt nära att skriva på för Colchester i januari men valde i sista stund Swindon i stället. Även förre U's-spelaren David Prutton återfinns på bänken





16:00 Avspark och “Liverapporteringen” börjar.
 
Swindon får nästan en drömstart när Elliot Benyon ser att Mark Cousins är några meter för långt ut. Benyon provar med ett skott från 30 meter men Cousins hinner tillbaka tillräkligt mycket och får en hand på bollen som går via ribban till en hörna. Hörnan blir ofarlig
 
Swindon börjar väldigt piggt och Colchester får knappt låna bollen i matchupptakten.
 
Colchester får en straff och gör mål
Efter bara fem minuter får Colchester en straff. Det är Ashley Vincent som tar sig in i straffområdet men det ser ut om Vincent förlorar bollen men en lång tå på bollen gör att Andy Frampton får bollen på handen och domaren blåser straff. Inga större protester från Swindon. David Mooney gör inget misstag från elvameterspunkten och The U’s leder med 1-0
 


David Mooney gör matchens första mål på straff


Colchester kvar på plats tio men man närmar sig poängmässigt i alla fall.
 
Swindon fortsätter att spela bäst i inledningen trots baklängesmålet men någon riktigt farlig målchans skapar man inte.
 
Anthony Wordsworth tar hand om en frispark i inläggsläge. Frisparken blir bra men alla missar bollen vilket ställer målvakten David Lucas. Bollen går dock precis utanför den bortre stolpen.
 
David Mooney är väldigt nära att öka på till 2-0 med en klockren volley men David Lucas gör en fantastisk räddning. Fast det var nog mer att han fick bollen på sig. Förarbet kom från ett inlägg av Lee Beevers som hittade Matt Heath som först provade på med ett skott men försvaret står i vägen innan bollen letade sig fram till Mooney.
 
Swindon får en gratischans efter ett inlägg av Jon-Paul McGovern som Mark Cousins enkelt ska plocka ner med händerna men den berömda badrumstvålen gjorde då entré och Cousins tappar bollen framför fötterna på Jonathan Obika men Pat Baldwin är först framme och tjongar bort bollen.
 
David Mooney spelar fram till Ashley Vincent som tar sig fram längs högerkanten och in i straffområdet men i stället för att skjuta försöker han spela fram Anthony Wordsworth men bollen blir lite för hög men Ben Coker hinner upp bollen innan det blir inkast. Coker spelar vidare till David Perkins men skottet blir inte bra.
 
Trots att Colchester leder matchen på hemmaplan mot ett lag på nedflyttningsplats är det Swindon som är det bättre laget. Klart oroveckande utveckling men så länge vi inte släpper in något mål är det inget att klaga över.
 
David Perkins är lite för hårdhänt mot Michael Timlin och Swindon får frispark i väldigt bra läge. Michael Rose skjuter en väldigt dålig frispark rakt i Colchesters mur och på returen får Colchester frispark då Jonathan Obika är lite väl het.
 
Andy Bond provar med ett skott från 25 meter men tack vare att det finns tak på norra sidan stannar bollen kvar på läktaren och inte ut på motorvägen bakom arenan.
 
Bonusdomaren visar upp en skylt med siffran ett på. En minut kvar att spela men inget av något större värde händer under den minuten.
 
16:46 Halvtid
 
En spelmässigt dålig första halvlek slutar 1-0 till Colchester som spräcker nollan efter två mållösa matcher. Tyvärr lovar ju spelet inte så mycket mera då bottenlaget Swindon varit en aning bättre än The U’s men det är faktiskt Colchester som haft de bättre målchanserna och det är ju bra.

Båda lagen kör vidare på samma manskap som startade första halvlek.
 
17:02 Avspark  
 
Precis som i första halvlek är Swindon väldigt nära att göra mål efter bara någon minut när Jonathan Obika kommer igenom men Mark Cousins står än en gång i vägen och The U’s forstätter att hålla nollan.
 
Matt Ritchie tar sig igenom på vänsterkanten och förbi Lee Beevers men inlägget blir inte så bra vilket gör att Pat Baldwin kan få iväg bollen.
 
Swindon kvitterar
Swindon kommer i ett nytt anfall och Mark Cousins för ännu en mycket bra räddning men då Colchesters försvar står och sover vilket gör att Swindon får en hörna. Hörnan hittar Scott Cuthbert som nickar in 1-1. Ett klart onödigt mål efter svagt försvarsarbete när Mark Cousins gjort en sån bra räddning. Men målet är rättvist.
 
Colchester ner på plats elva
 
Colchester är nära att direkt på avspark att återta ledningen men Lee Beevers nickar över efter en hörna.
 
Scott Cuthbert är nära att göra sitt andra mål för Swindon men nicken går utanför i ett väldigt bra läge
 
Colchester gör ett byte och in kommer Kayode Odejayi och ut går Kem Izzet.
 
Lee Beevers spelar fram David Mooney som men Scott Cuthbert hinner precis före och bryter när Mooney skulle få fritt fram mot David Lucas i Swindons mål.
 
Andy Bond tar sig fram längs vänsterkanten och skickar in bollen mot Kayode Odejayi men Scott Cuthbert är först på bollen och Cuthbert och Odejayi nickar ihop och domaren blåser av spelet. Båda är dock tillbaka igen efter lite omplåstring.
 
Colchester byter in Steven Gillespie och ut går Ashley Vincent. Ett offensivt byte. Även David Perkins går ut och in kommer Lloyd James
 
Mark Cousins gör en väldigt bra räddning när Michael Timlin försöker
 
Steven Gillespie blir nästan direkt framspelat av Andy Bond men Gillespies skott går rakt på David Lucas i Swindons mål.
 
Dubbelbytet verkar göra susen för Colchester för man har det bästa spelet på hela matchen men det är ju synd att man ska vänta i 75 minuter innan laget börjar spela.

Swindon och Jonathan Douglas vill vinna matchen men Douglas springer offside när han väggspelar sig fint genom Colchesters försvar
 
Ben Coker tar sig fram på vänsterkanten innan han slår ett inlägg till Andy Bond som dock inte får nån fart på nicken så David Lucas tar enkelt hand om bollen.
 
David Mooney tar sig fram på högerkanten i en kontring och framför målet finns Kayode Odejayi och Anthony Wordsworth. Bollen hittar fram till Odejayi samtidigt som fjärdedomaren visar upp fyra stopptidsminuter. Odejayi drar till men David Lucas gör en grym räddning till hörna.
 
Colchester avgör matchen
På hörnan från Lloyd James hittar bollen in till Steven Gillespie som från 20 meter trycker in bollen bakom en chanslös David Lucas i målet. Ett otroligt viktigt mål på stopptid av Colchester.
 


Steven Gillespie gör 2-1 i sista minuten


Swindon får dock en sista chans men nyinbytte Thomas Dossevi skjuter utanför i ett väldigt bra läge.
 
17:51 Matchen slut
 
Colchester vinner matchen med 2-1 och den segern hamnar på det orättvisa kontot men alla segrar räknas. En väldigt viktig seger för The U’s som nu är tia bara fyra poäng efter en sista kvalplats.
 

Stort jubel efter segern


Colchesters nästa match är på tisdag. Notts County borta är vad som väntar och ett nytt bottenlag för The U’s. Notts County förlorade idag hemma mot Exeter med 2-0. County ligger på 20:e plats en poäng före dagens motståndare Swindon i tabellen.


   Colchester      Swindon    
12  Mark Cousins      Lucas     
3  Lee Beevers      Caddis    
28  Matt Heath      Cuthbert    
5  Pat Baldwin      Frampton    
24  Ben Coker      Rose    
7  Ashley Vincent Ut 73    McGovern    
10  Kem Izzet Ut 61    Timlin    
17   David Perkins Ut 73*    Douglas    
22  Anthony Wordsworth   55  Ritchie Ut 90  
14  Andy Bond      Benyon    
19  David Mooney      Obika Ut 88  
   Avbytare          
26  Lloyd James In 73*    Flint    
18  Steven Gillespie In 73    Ferry    
25  John White      Sheehan    
16  Ian Henderson      Amankwaah    
27  Matt Vilhjalmsson      Prutton In 90  
15   Kayode Odejayi In 61    Dossevi In 88  
1  Ben Williams      Smith    
 
Colchester – Swindon 2-1
1-0 David Mooney (straff)(05:54), 1-1 Scott Cuthbert (50:18), 2-1 Steven Gillespie (90:00+0:22)

Publik 3.624
Weston Homes Community Stadium, Colchester

 8 Skott  7
 5 Skott på mål  4
 3 Hörnor  4
 5 Frisparkar  11
 1 Gula kort  0
 0 Röda kort  0
 52 Bollinnehav  48

Tillbaka till "Matcher 2010-2011"

Layer Road2011-02-12 18:04:00
Author

Fler artiklar om Colchester