Cole skadad, missar Englands VM-kval
Det blir ingen ny match mot Montenegro för Ashley Cole

Cole skadad, missar Englands VM-kval

Ashley Cole lämnade planen med en revbensskada i lördagens ligamatch mot Norwich. Skadan innebär nu att Cole missar Englands VM-kvalmatch på fredag.

Ashley Cole byttes ut vid 1-1 i helgens match mot Norwich. In kom istället Eden Hazard och vi minns utfallet av det bytet. Efter matchen framkom att bytet inte enbart var av taktisk grund då Cole dragit på sig en revbensskada.
 
Skadan innebär nu att Cole missar Englands VM-kvalmatch på fredag mot Montenegro. En mach av stor betydelse för England som visserligen leder grupp H med två omgångar kvar, men det är oerhört jämnt i toppen där England med 16 poäng skuggas av Ukraina och Montenegro med 15 poäng och sedan finns fortfarande Polen, 13 poäng, med i kampen om en plats i nästa sommars VM.
 
FA:s uttalande lyder:
 
”Ashley Cole har plockats bort från Englands trupp på grund av skada.
 
Chelseaförsvararen kommer inte att vara tillgänglig för VM-kvalmatchen mot Montenegro på Wembley på fredag utan kommer att stanna hos sin klubb för fortsatt behandling.
 
Arsenals försvarare Kieran Gibbs har lagts till i Roy Hodgsons trupp.”
 
Ett uttalande som tyder på att skadan inte är så allvarlig trots allt då det endast talas om Montenegromatchen och inte Englands kvalmatch på tisdag den 15 oktober då Polen väntar i den avslutande omgången av VM-kvalet.
 
Förhoppningsvis är Cole helt återställd till Chelseas nästa match som är Premier League-mötet med Cardiff på Stamford Bridge på lördag den 19 oktober.

Niklas Isaksson2013-10-08 10:23:01
Author

Fler artiklar om Chelsea