Courtois stannar gärna i Spanien
När kommer Courtois jubla iklädd Chelseatröja?

Courtois stannar gärna i Spanien

Hjälte i spanska cupfinalen och en starkt bidragande orsak till att Atletico nästa år spelar Champions League. Chelseas utlånade målvakt Thibaut Courtois ser gärna att han stannar ännu ett år i Spanien för att få speltid och därmed fortsätta utvecklas.

Belgiske landslagsmålvakten och Petr Cechs efterträdare, Thibaut Courtois, värvades från Racing Genk för två år sedan och har sedan dess varit utlånad till de nykorade spanska cupmästarna Atletico Madrid. Där har 21-åringen växt till en stormålvakt som nu skapar huvudbry för många Chelseaanhängare. När ska han flytta till London och ta över efter Cech?
 
“Jag vet att Chelsea är en klubb som rätt värderingar. Styrelsen är smarta och vet att jag måste spela.”
 
Cech som varit i Chelsea sedan 2004 och imorgon måndag firar sin 31:a födelsedag är nummer ett i Chelsea och med tanke på hur många målvakter som håller i många år efter 30 så borde han kunna prestera på topp i ytterligare några säsonger. Frågan är när det är läge för Cech att utmanas av Courtois?
 
”Jag gillar Chelseas projekt med många unga spelare. Om två-tre år kommer Chelsea ha ett lag som kan vinna allt.” fortsätter Courtois.
 
Att ha dem båda i truppen i nuläget skulle enligt många kännas som ett dåligt läge då chansen finns att belgaren placeras på bänken och antingen stagnerar i sin utveckling eller till slut tröttnar och väljer att lämna klubben. Med tanke på vad han visat i Atletico så ser de flesta honom som en framtida världsmålvakt, kanske är han där redan nu, och han är definitivt en spelare som Chelsea borde hålla hårt i.
 
”Jag stannar gärna i Atletico ett tag till. Att spela i La Liga slår högre än att vara avbytare i Premier League.”
 
Löser sig allt med ytterligare ett eller två år hos Atletico vore det en bra lösning för Chelsea, förutsatt att Courtois inte fäster sig alltför mycket vid Madrid utan håller tanken på spel i Chelsea som sin fortsatta dröm.
 
Belgien har som de flesta noterat ett mycket intressant landslag på gång med spelare som Kompany, Vermaelen, de Bruyne, Fellaini, Hazard och Lukaku. I det pågående VM-kvalet leder de sin grupp på bättre målskillnad än Kroatien. Courtois är förstemålvakt och vill så gärna fortsätta.
 
”VM i Brasilien väntar om ett år och jag vill definitivt dit. Att stanna i Atletico innebär att jag får spela i Champions League och jag ser ingen annan plats där jag för tillfället kan utvecklas mer. Jag blir bara bättre och bättre här.”
 
Om ytterligare ett år i Atletico innebär att han blir ännu bättre kommer Cech definitivt få se upp den dagen Courtois flyttar till London och Stamford Bridge. Chelsea står inför ett angenämt, men ändå känsligt ärende där fel beslut skulle kunna innebära att vi missar en framtida världsmålvakt.
 
Källa: Skysports

Niklas Isaksson2013-05-19 21:02:05
Author

Fler artiklar om Chelsea