Selhurst Park, 2023-01-04 21:00

Crystal Palace - Tottenham
0 - 4

När allt plötsligt fungerar
Det är skönt att vinna.

När allt plötsligt fungerar

Tottenham har en tuff period bakom sig. Men i den andra halvleken mot Crystal Palace hände något. Harry Kane öppnade målskyttet, och sen flöt det som det gör när allt plötsligt fungerar.

Det gäller att fortsätta. Det spelar ingen roll att det har tappats poäng, det gäller att göra det bästa av det. Visst att man inte kan spela så dåligt och tappa så många poäng om man ska vinna ligan. Men Spurs är inte där. Spurs behöver ta poäng. Så när det blir fyra mål i en bortamatch så känns allt bra igen. Spurs har kanske något på gång? Avståndet uppåt är inte stort.


Conte ändrade lagom
Tottenham har haft problem, men det går inte att tänka på hur det varit. Det gäller att hitta en väg framåt. Ibland får man inte krångla till det. Få förändringar ger laget möjligheten att prestera. Spurs kom igång, men det var framförallt den andra halvleken som gjorde skillnad. Harry Skipp fick chansen från start och gjorde det bra. Men den som öppnade upp det på riktigt var Harry Kane.

Att vinna med 4-0 borta mot Crystal Palace är bra. Det är ganska typiskt att det blir en urladdning när det väl vänder. Bryan Gil var pigg, och Kane var precis. Kane förlorar inte en duell på den bortre stolpen, vilket gav 1-0. Kane missar inte när han får bollen vid fötterna i straffområdet, sen var det 2-0. Skillnaden är att han missat den senaste tiden. Nu var allt som vanligt igen. Spurs vann. Att Matt Doherty fick göra 3-0 kändes rätt, han är värd det, och framförallt är alternativen så mycket sämre. Sen fastställde Heung-min Son slutresultatet efter att ha fått ett ganska enkelt mål. 


Tabellen jämnar till sig
Det här är en annorlunda säsong. Topplagen verkar tappa poäng mest hela tiden, men det är många med och slåss om platserna som ger spel i Champions League, och nån gång kommer några lag antagligen börja vinna. Spurs är inte riktigt med, men det krävs fortfarande ganska lite för att man ska vara med på rikitgt. Men däller det att vara ett av lagen som börjar vinna några matcher i rad. Den här vinsten var därför väldigt viktig. Spurs närmar sig lagen framför. Det kan betyda mycket.

Mål: 0-1 Kane (48), 0-2 (53), 0-3 Doherty (68), 0-4 Son (72)

Bäst i Spurs:
+++ Kane
++ Gil
+ Skipp

Spurs lag:
Lloris
Romero Dier Langlet (Davies 86)
Doherty (Royal 78) Skipp (Sarr 67) Højbjerg Perišic (White 86)
Gil (Sessegnon 77) Kane Son

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2023-01-04 23:40:00
Author

Fler artiklar om Tottenham