Selhurst Park, 2023-10-27 21:00

Crystal Palace - Tottenham
1 - 2

Spurs leder ligan med fem poäng
Det ser bra ut.

Spurs leder ligan med fem poäng

Tottenham är att räkna med. 2-1 borta mot Crystal Palace är på riktigt. Tottenham är först ut i den här omgången, och man sätter press på övriga genom att vinna på fredagskvällen.

En fredagsmatch har en speciell känsla. Det känns alltid rätt om man vinner och fel om man förlorar, men på en fredag känns det som att dagen spelar större roll för analysen. Idag skulle det bli en fantastisk fredag, Spurs vann, och nu är det i väntan på övriga matcher ligaledning med fem poäng.


Tottenham är på riktigt
Ange Postecoglou valde en ganska väntad startelva. Crystal Palace hade en uppenbar taktik i att vara obekväma. Det var flera sena tacklingar och tramp på hälar som domaren lät passera. Spurs var inte riktigt med i matchen. Crystal Palace fick matchen dit man ville, och Spurs såg inte ut som ett lag som skulle ta ledningen. Den första halvleken slutade 0-0, och det ska Spurs vara mest nöjt med.

Spurs hade problem, och Postecoglou behövde ändra. Ut gick Ben Davies, men det var ett byte som knappast skulle göra större skillnad. Men Spurs skulle ändå ta ledningen, efter att James Maddison agerat klokt och dragit till i ett pressat läge bara för att se en motståndare peta in bollen i eget mål. När Spurs kom i ledning hände något. Spurs höll i boll, ofta genom Cristian Romero, medan Crystal Palace inte spelade som ett lag i underläge. Detta gjorde att framförallt Romero tog chansen att provocera motståndarpubliken, eftersom deras lag inte ville pressa, så Romero och Guglielmo Vicario höll i boll genom att spela mellan varandra. Det blev också upprinnnelsen till Spurs andra mål. Brennan Johnson kom in och gjorde skillnad, men Heung-min Son var den som satte dit bollen, och plötsligt kändes allt bra. I slutskedet blev det spännande efter att VAR blundat för en uppenbar hands, vilket gav en reducering, men Crystal Palace kunde inte göra mer av det.


En framtid som är liljevit
Det är svårt att tro att Spurs ska kunna tappa i onödan. Inget tyder på det. Nu är man först ut i den här omgången, men man leder ligan med fem poäng. Det här är otroligt bra. Andra lag låtsas som att det här inte är på riktigt. Men vi som följer det här laget vet att det här verkligen är på riktigt.

Mål: 0-1 Självmål (52), 0-2 Son (66), 1-2 Ayew (9å+4)

Bäst i Spurs: 
+++ Romero
++ Maddison
+ van de Ven

Spurs lag:
Vicario
Porro Romero van de Ven Davies
Sarr Bissouma (Höjbjerg 64)
Kulusevski (Gil 90) Maddison (Bentancur 90) Richarlison (Johnson 64)
Son

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2023-10-27 23:03:00
Author

Fler artiklar om Tottenham