Selhurst Park, 2024-10-27 15:00

Crystal Palace - Tottenham

Kan Crystal Palace ta ner Spurs på jorden
Petar Pape Matar Sarr bort James Maddison från startelvan?

Kan Crystal Palace ta ner Spurs på jorden

Tottenham är inne i en fin period. Efter landslagsuppehållet har man två raka vinster, och det ger att man har sju vinster på dom åtta senaste matcherna. Ange Postecoglou leder ett harmoniskt lag, men som vanligt är känslan skör när det kommer till Spurs, så en bortamatch mot ett formsvagt Crystal Palace innebär på förhand inte tre säkra poäng.

Crystal Palace borta. Tottenham möter ett lag som fortfarande står utan vinst i Premier League den här säsongen. Spurs å andra sidan har gott självförtroende. Detta ska kunna gå vägen, men det går inte att räkna hem några poäng i förväg. Spurs har ett jobb att göra.


Vinster ger harmoni
Tottenham förlorade innan landslagsuppehållet onödigt bortamatchen mot Brighton efter att ha tappat en tvåmålsledning. Det är enda gången Spurs inte vunnit på dom åtta senaste matcherna. För en vecka sedan mot West Ham fick James Maddison finna sig i att bli utbytt i halvtid. In kom Pape Matar Sarr som fick spelet att flyta bättre. Eftersom Maddison sedan fick spela från start i Europa League talar mycket för att Sarr nu väljs före Maddison i ligan.

Tottenham ser ut att få klara sig utan Heung-min Son och Djed Spence. Efter Mikey Moores fina inledning av den andra halvleken hoppas många att ynglingen får ersätta Son. Men Timo Werner är den som hittills gått före, och trots en misslyckad insats senast är han kanske ändå favorit att ta startplatsen. En annan tränare hade kanske valt att möblera om laget för att behålla Maddison men samtidigt spela Sarr om nu Son inte kan spela, men frågan är om Postecoglou verkligen är den tränaren.


Det är kul nu
Tottenhams supportrar är vana vid att se laget tappa det. Som en utmanarklubb är det vanligt att inte räcka hela vägen. Men Spurs har nästan gjort det till en konstform, man rasar samman men hittar snart tillbaka till det där självförtroendet och framtidshoppet som supportrar till andra lag upplever som så provocerande. Nu är vi här igen.


Möjlig startelva Spurs:
Vicario
Porro Romero van de Ven Udogie
Bissouma Sarr
Johnson Kulusevski Werner
Solanke

 

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-10-26 14:36:00
Author

Fler artiklar om Tottenham