Crystal Palace-Chelsea 0-1 (0-0)

Hakim Ziyech lyckades få bollen i mål två gånger under andra halvlek, den andra gången räknades det och Chelsea lämnade Selhurst park med tre poäng.

Chelsea sparkade igång matchen på Selhurst Park men det var hemmalaget som hade den första målchansen, när Wilfried Zaha spelade fram Michael Olise i straffområdet i den sjunde matchminuten, Olise drog en fint och avfyrade ett skott, men bollen gick strax förbi Edouard Mendys vänstra stolpe. Två minuter senare hade Chelsea sitt första läge, Hakim Ziyech slog ett inlägg mot straffområdet, Romelu Lukaku fick en träff på bollen med huvudet och bollen gick till Christian Pulisic, men amerikanens fick en dålig träff på sitt skott och bollen gick en bra bit förbi mål.

En minut senare provade Antonio Rüdiger lyckan med ett långskott från 30 meter, bollen var på väg mot vänstra krysset men Vincente Guaita fick en hand på bollen och slog ut den till hörna. Ziyech tog hand om bortalagets första hörna men hemmalaget rensade iväg den.

I den 28:e minuten spelades Lukaku fri i straffområdet av Ziyech, belgaren avfyrade ett hårt skott mot mål som Guiata lyckades slå ut till hörna, tyvärr höjde linjedomaren flaggan. Tio minuter senare fick Palace sin första hörna, Andreas Christensen nickade ut bollen och hemmalaget fick en till, som Thiago Silva nickade bort. Tredje hörnan nickades bort av Malang Sarr.

I matchminut 45+1 fick Palace första halvlekens bästa målchans. Wilfried Zaha lurade Chelseas offsidefälla och tog sig mot straffområdet och befann sig en mot en med Mendy men Zahas skott gick strax förbi Mendys vänstra stolpe och Chelsea-anhängarna kunde andas ut, första halvlek avslutades vid ställningen 0-0.

Crystal Palace inledde andra halvlek med ett målvaktsbyte, när Jack Butland ersatte Vincente Guaita. Chelsea hade stora svårigheter att skapa offensiva lägen i början av andra halvlek och i den 54:e minuten tappade Christian Pulisic bollen på egen planhalva. Jeffrey Schlupp tog sig mot Chelseas straffområde och avfyrade ett skott som gick strax över Mendys ribba. Fyra minuter senare kom Chelsea äntligen igång litet bättre offensivt. Kai Havertz blev fälld och vann en frispark strax utanför Palaces straffområde, Ziyech tog hand om frisparken men sköt både frisparken och returen rakt på muren.

I den 62:a matchminuten blev Malang Sarr matchens första varnade spelare, fem minuter senare var det Palaces tur att åka på en varning när Michael Olise drog ner N’golo Kanté.

I den 74:e minuten utförde Thomas Tuchel ett trippelbyte i hopp om att få in ett mål. Jorginho, N’golo Kanté och Malang Sarr byttes ut, Ruben Loftus-Cheek, Mateo Kovacic och Marcos Alonso in. Endast en minut senare tog sig Lukaku mot Palaces straffområde och avfyrade ett hårt skott, returen gick rakt till Hakim Ziyech som petade in 1-0 och Chelsea såg ut att ha gått upp i ledning, tyvärr vinkades målet bort för offside efter VAR-granskning. Fjorton minuter senare satte Ziyech återigen bollen i mål efter en fin passning mot straffområdet av Marcos Alonso. Den här gången räknades målet! Under tilläggstid hade Wilfried Zaha återigen ett bra läge att göra mål, men hans skott från innanför straffområdet gick återigen strax förbi Mendys vänstra stolpe.

David Coote blåste av matchen i minut 90+4 och Chelsea-spelarna kunde lämna plan med gott samvete och tre inspelade poäng.