CSS: Ny logotyp

CSS: Ny logotyp

Förändringsarbetet inom CSS fortsätter och idag presenterar vi vår nya logotyp som ska vara med och föra oss in i vår nya era.

Logotypen är stilren och klassisk med moderna inslag. Bokstäverna CSS för Chelsea Supporters Sweden är centrala och vår historik lyfts fram i och med årtalet 1994 - då supporterklubben bildades, som står med längst ner för att prydligt rama in det hela. 

Den grafiska designern bakom detta verk heter Jonas Frank. Jonas är prisbelönt art director som jobbat med kända arbetsgivare och stora projekt. På CV:t finns bland annat uppdrag och anställningar för Acne och TBWA, två prestigefyllda Guldäggspris för en uppmärksammad sluta-röka-kampanj för Apoteket och i somras hamnade han i internationellt blickfång när hans design av texten "Fashion Emergency" stolt bars av Victoria Beckham. Men viktigast av allt - Jonas har ett stort Chelseahjärta och är lojal medlem i CSS sedan många år tillbaka. 

Vi ställer några frågor till Jonas såhär dagen efter Europa League-triumfen.

Tjena Jonas, hur är läget en dag som denna? Härlig match igår, eller hur?

- Hej, ja det var en bra uppvisning av Chelsea igår. Jag såg matchen ihop med några CFC kompisar på Pitchers Mariatorget. Vi började lite trevande men sen i andra var det inget snack om saken. Så som vi spelade i andra lovar gott för nästa säsong.

Berätta om tanken bakom den nya CSS-loggan.

- Jag har ju varit med rätt många år i CSS och funderat över om att jag skulle vilja bidra på något vis. Nu kändes det helt rätt när den nya styrelsen är på plats. Som lite av en nystart. Jag har försökt göra en logo för oss som har ena foten i det klassiska och den andra i det nya. Jag hoppas att medlemmarna kommer ta emot den väl. Jag har tänkt att den ska kunna se bra ut på allt ifrån medlemskort till, suvenirer, t-shirts och att vi med stolthet och utan att skämmas kan visa upp den i London när vi medlamar är där.

Är det någon eller något som inspirerat dig i skapandet av den?

- Jag har så klart titta på alla logor Chelsea officiellt spelat i. Det var viktigt att själen från de stoppades in i vår nya logo. Jag hoppas vår kan bli en framtida klassiker för Chelsea supporterklubbar runt om i världen.

Avslutningsvis, rent kortfattat, vad tror du om Chelsea säsongen 2018/19? Och blir det någon resa?

- Jag tror inte på en sämre plats än den vi fick nu. Jag tro vi kommer vara där ännu mer och utmana i toppen. Visst vi förlorar med all säkerhet Hazard. Men det blir nu upp till alla andra att lyfta sig och inte förlita sig på att Eden nog löser det. Resa till London blir det helt klart. Jag hoppas vi åker ett stort gäng och att jag då kommer få se vår logo på många bröst.

Vi tackar Jonas ödmjukast för hans vackra logotyp som vi är väldigt stolta över. 

Daniel Joannou2019-05-30 21:45:15
Author

Fler artiklar om Chelsea