Då välkomnas fansen till arenorna igen
Om en vecka kan fansen åter igen synas på arenorna.

Då välkomnas fansen till arenorna igen

England delas in i tre olika nivåer utifrån infektionsfrekvensen och hälften av Premier Leaguelagen kommer kunna ta emot upp till 2000 fans från och med nästa vecka.

Daily mail går idag ut med att event på elitnivå kommer få ta emot publik igen.
Arsenal blir bland de första lagen som åter igen får ta emot sina fans på arenorna under nästa veckas matcher. Samtidigt kommer Manchester United gå miste om publiken på grund av det nya regionala nivåsystemet som England idag delats upp i.

Fotboll och andra elitidrotter inklusive rugby och galopp, förbereder sig nu för att ta emot åskådare igen. Något som för många kommer vara den första gången sedan pandemin bröt ut och tvingade Storbritanien till en total nedstängning i mars.

Hälsominister Matt Hancock meddelade i underhuset vilken nivå varje dela av England har delats in i. Denna indelningen är ett försök att med hjälp av nya regionala restriktioner minska spridningen av viruset. Reglerna kommer att gälla från och med den 2:e december.

Regeringen hade redan meddelat att elitsportens event skulle få ta emot åskådare för första gången på åtta månader om de är belägna i områden där infektionsfrekvensen är låg.

Enligt de regler, som träder i kraft i slutet av den senaste nedstängningen av storbritanien, kommer åskådre på event välkomnas enligt denna nivåindelning:

  • Nivå ett områden tillåtas ta emot upp till 4000 fans.
  • Nivå två områden får ta emot upp till 2000 fans.
  • Nivå tre områden kommer inga åskådare att välkomnas.

De nya reglerna innebär att fem Premier League matcher kommer få ta emot upp till 2000 åskådare den första helgen i december:
  • Tottenham vs Arsenal
  • Liverpool vs Wolves
  • Chelsea vs Leeds
  • West Ham vs Manchester United
  • Brighton vs Southampton

Det återstår att se om alla klubbar som får ta emot fans kommer göra det, med tanke på kostnaderna det innebär att iscensätta en match. De flesta macterna på de större arenorna kommer att gå med förlust, Premier League lagen behöver en publik på 10000 för att gå plus minus noll.

Dagens meddelande placerar Manchester i nivå tre, vilket innebär att Manchester United kommer få spela utan publik i Champions League mötet med PSG den 2 december.
London tillhör nivå två och Londonlagen får därför ta emot upp till 2000 åskådare. För Arsenal betyder det att deras fans kan få se Europa League mötet med Rapid Vienna torsdag den 3 december.

Även Liverpool kommer kunna ta emot 2000 supportrar i matchen mot Wolves lördagen den 5 december efter att regeringen lyssnat på stadens önskemål om att få klassas som nivå två område.

Fansen har desperat önskat att få se sina lag live igen. Enligt sportsmail kommer West ham, Tottenham, Brighton och Chelsea välkomna sina fans när lagen träder i kraft.

 
Premier League lagens nivåtillhörighet
Nivå två: Nivå tre:
Tottenham Aton Villa
Chelsea Wolverhampton
West Ham MAnchester United
Crystal Palace Manchester City
Arsenal Newcastle
Fulham Leeds
Everton West Brom
Liverpool Sheffild United
Brighton Leicester
Southampton Burnley

Inga lag i Premier League tillhör nivå ett.

Klubbarna förbereder sig nu för att kommunicera med fansen kring biljettarangemangen. Alla Klubbar står inför en utmaning att möta fansens förväntningar och mångåriga, trogna supportrar kommer troligtvis bli besvikna.

Premier League har ännu inte bekräftat schemat för de matcher som spelas över helgen den 5-6 december.

Premiärministern meddelar att den nya nivåindelningen kommer att gälla fram till den 31:e mars.


Källa:
Dailymail

Sofia Almroth@AlmrothSofia2020-11-26 15:10:44
Author

Fler artiklar om Chelsea