Dagen efter: 3-3 mot Manchester City
Det är inte överraskande att det är Dejan Kulusevski som kliver fram när det behövs som mest.

Dagen efter: 3-3 mot Manchester City

Tottenham tog en poäng borta mot Manchester City i en match som man både hade kunnat vinna och förlora på övertid. Det var en viktig poäng att ta för Spurs som hade tre raka förluster i ligaspelet. Bror Hemming svarar på några aktuella frågor.

1. Tottenham tog ledningen tidigt i matchen. Hur tänkte du då? Vågade du börja tro att Spurs skulle kunna få med sig något från detta möte?

- Att Spurs skulle ta ledningen var inte helt oväntat. Jag hade kunnat se Spurs göra ytterligare ett mål eller två innan Manchester City skulle komma igång. Men med detta sagt så började jag ändå tro på mer när Heung-min Son gjorde mål. Det kändes som att det skulle kunna bli en sån dag som det varit ganska ofta mot Manchester City. Men det här blev ändå något annat. Men nog var det nära att Spurs skulle fått med sig alla poängen. Den lite bortglömda situationen precis innan Manchester Citys kontring som domren blåser av är en jättechans. Brennan Johnson har egentligen inte något svårt att göra när han ska passa en medspelare för fritt skottläge inne i straffområdet, men det enda jag kan se som kan ha förvirrat honom är Pierre-Emile Højbjergs otydlighet, alltså jag ser inte att Højbjerg är otydlig den här gången men jag brukar tycka att han har en svaghet både när det kommer till att visa hur han vill ha bollarna och i hur han läser av medspelare. Passningen blev dock katastrofal från Johnson, och Manchester City höll istället på att få ett friläge även om mycket återstod i bolltransport som gör att chansen inte alls hade behövt bli så stor om inte domaren blåst. Men där hade Spurs tur, och det visar på hur små marginaler som skiljer en möjlig vinst om Johnsons passning gått rätt och en möjlig förlust om domaren inte blåst.


2. Dejan Kulusevski fick chansen centralt igen, men till den andra halvleken ändrade Ange Postecoglou om. Var ska Kulusevski spela?

- Som det är just nu med James Maddison borta tycker jag att en central position känns väldigt bra. Sen var Ange Postecoglou allt annat än glad i halvtid, och Bryan Gil byttes ut. Nu kanske inte Richarlison är redo för en start redan på torsdag mot West Ham, men annars kan jag ganska snart tänka mig att vi får se Richarlison spela till vänster och Johnson till höger med Kulusevski centralt.

Det är verkligen kul att se hur Kulusevski gång på gång visar upp rätt skalle för att leverera på den högsta nivån. Han går verkligen inte och gömmer sig. Att det är han som kvitterar mot Manchester City är därför inte överraskande.


3. Nu är Cristian Romeros avstängning över. Hur ska Spurs formera försvaret?

- Jag föredrar inte Ben Davies framför Emerson Royal, men jag tror ändå att det blir Davies som får spela bredvid Cristian Romero. Vänsterfoten fäller avgörandet. Samtidigt kan jag inte riktigt släppa tanken att Postecoglou kan få för sig att starta med Alfie Dorrington mot West Ham. Han fick sitta på bänken mot Manchester City, och med Romero tillbaka skulle Postecoglou kunna överraska på detta sätt. Vi får se.

TV: Kulusevski efter målet och mötet mot Manchester City
 

Spursredaktionen2023-12-04 09:12:00

Fler artiklar om Tottenham