Dagen efter: Det känns så frustrerande
Spurs tappade spelet och poängen. Igen.

Dagen efter: Det känns så frustrerande

Tottenham spelade bra fotboll och ledde i halvtid med 2-0 borta mot Brighton. En halv halvlek senare låg man under. Bror Hemming svarar på några aktuella frågor.

1. Ledning med 2-0 blev till förlust med 3-2. Hur kan det ske?

- Självklart är det lite otur inblandat. Men inte bara. Långtifrån bara. Spurs har det i sig att tappa allt vid minsta lilla motgång. Sedan kommer man liksom inte tillbaka igen. Mot Brighton rasade man ihop totalt och släppte in tre mål under den första halvan av den andra halvleken. Men det gav ändå en halv halvlek att komma tillbaka på. Spurs var dock aldrig nära. Man tappade alla linjer i spelet och det var verkligen inte kul att se.

Tottenhams övertag är så sköra. Det hänger på att ingen individ får göra misstag, för då finns ingen där som kan rädda upp situationen. Det spelar ingen roll hur mycket vi klagar på spelare och deras misstag, vem som helst som skulle komma till det här laget skulle hitta sätt att göra egna misstag.

2. Nu såg det ändå bra ut i förta halvlek. Det kan vi väl ta med oss över uppehållet för landslagsspel?

- Ja, har man den läggningen så är det klart att Spurs inledde bra. Det kändes som att man bara fortsatte efter förra omgången och det var lätt att låta tankarna fara iväg. Men som sagt, vi vet alla hur lätt det här korthuset faller, så det var nog inte många som helt kunda koppla av.

Det finns mycket som Ange Postecoglou kunde gjort annorlunda. Bara det att på något sätt säkra upp vid 2-0 för att låta minuterna gå är ju inget revolutionerande. Andra lag kan göra så mot väldigt mycket bättre lag än Brighton. Men det som stör mig minst lika mycket är hur Spurs avslutade matchen. Vid underläge 3-2 fanns chansen att ändå få ut nåt av matchen, det var gott om speltid kvar efter Brightons tredje mål. Men då var det hönsgård.

3. På grund av den här förlusten gör Tottenham en historiskt svag säsongsinledning. Är läget så illa?

- Nej, så illa är det inte. Säsongen är lång och det är inte mycket som skiljer det här laget feån att vara riktigt bra. Problemet är bara att tränaren inte kompromissar, vilket kanske kan låta bra, men det gör ju att han kanske aldrig får ut vad det här laget har i sig. Sen finns alltid risken att han själv inte blir kvar lika länge som han annars hade blivit.

Så även om det är uppfriskande att se Ange Postecoglou "uppfinna" fotbollen kan han nog lära sig lite av andras misstag utan att begå alla själv. Gårdagen var sjukt frustrerande.

Spursredaktionen2024-10-07 07:15:00

Fler artiklar om Tottenham