Damlagets vecka 34

Damlagets vecka 34

Varje måndag publiceras en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

VECKA 34

Under veckan som gått har:


I torsdags gick man ut med att FA cupen återupptas nästa månad. Chelsea möter då Birmingham City i Kvartsfinalen på onsdagen den 29 september.
Kvartsfinalen har avspark kl. 20.45 på St. Andrews.



Chelsea spelade under fredagskvällen träningsmatch mot Aston Villa. En match där Chelsea välkomnade hemmapubliken på läktaren igen.

Chelsea ställde upp med (4-2-3-1) Berger i mål, en backlinje bestående av Carter, Bright, Eriksson och Charles. Leupolz och Ji som sittande innermittfältare, Cuthbert, Harder och Reiten framför dem och England som nia.

De kungsblå spelarna skapade många chanser genom fina förflyttningar diagonalt från höger till vänster och vice versa.

Det dröjde enda till den 23:e matchminuten innan Chelsea hittade nätet. Guro Reiten hittade in med ett tidigt inlägg till England inne i straffområdet. England nickade bollen över Villas målvakt och gav de kungsblå en välförtjänt ledning.

Chelsea fortsatte att skapa lägen utan att bollen ville passera mållinjen. Cuthberts avslut med timmen spelad fick nätet att rassla, men satt i fel sida målgaveln.

Harder stod helt omarkerad i boxen minuten senare, men danskan fick ingen kraft i sitt avslut och det vållade inga svårigheter för Aston Villas målvakt.

I den 69:e matchminuten bytte Emma Hayes in alla utom Telford på bänken. Musovic i mål, Fox och nyförvärvet Aniek Nouwen kom in i backlinjen istället för Charles och Bright. Framåt kom Spence, Ingle, OS-guldmedaljören Fleming, Kirby, Andersson och Kerr in istället för Ji, Leupolz, Cuthbert, Harder, Reiten och England.

Nu är det bara att ladda om inför säsongspremiären mot Arsenal på söndag.



Jorja Fox skrev under lördagen på sitt första proffskontrakt med klubben. På sin födelsedag skrev 18-åringen på ett tvåårskontrakt med option på ytterligare 12 månader för klubben som hon varit trogen sedan 8-års åldern.

Hennes A-lagsdebut kom förra året när Chelsea besegrade Aston Villa med 4-0 och hennes första start kom i FA cupens fjärderunda i våras mot London City Lionesses.

”Det är allt jag någonsin önskat. Det har varit mitt fokus, min dröm och allt jag har kämpat för” sa födelsedagsbarnet om kontraktet. ”Under dessa tio år jag har varit i Chelsea har jag upplevt toppar och dalar och jag har offrat så mycket för att nå mina mål.”



Fantasy League för WSL finns nu på ShePlays. För er som gillar fantasy finns en liga skapad av Chelsea och Manchester United redaktionen.
Ligans namn: WSL SvenskaFans
ligakoden: 62mv4p
 



Kommande:
Säsongspremiär, Arsenal vs Chelsea söndagen den 5 september kl. 13.30 på Emirates Stadium.
Visas på Viaplay
 
 
Källor:
FA cupen
Chelsea vs Aston Villa
Jorja Fox
Fantasy
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-08-30 15:22:00
Author

Fler artiklar om Chelsea