Damlagets vecka 8

Damlagets vecka 8

Varje måndag kommer jag att publicera en sammanfattning med vad som har hänt i damlaget under den gångna veckan.

Under veckan som gått har:

Kungsblå spelare på landslagsuppdrag under vecka 8:

England: Bethany England
England började på bänken när The Lionesses i torsdags spelade en vänskapsmatch mot Nordirland. I segermatchen som slutade 6-0, byttes England in i den 76:e minuten.

Kanada: Jessie Fleming.
Fleming spelade samtliga minuter i alla tre matcher. Under vecka 8 förlorade kanadensiskorna den sista matchen i vänskapsturneringen SheBelieves cup. Under onsdagskvällen besegrades de av Brasilien med 0-2.

Skottland: Erin Cuthbert
Skotskorna ställdes mot Portugal i sin sista match i kvalet till EM 2022. Portugal vann under tisdagskvällen det mötet med 2-0. Erin Cuthbert spelade hela matchen och fick matchens första målchans men avslutet gick över ribban. Hennes samarbete med debutanten Kerr stoppades av en storspelande Patricia Morais i det portugisiska målet.

I onsdags fastställdes dag och matchtid för åttondelsfinalerna i Champions League där Chelsea ställs mot Atletico Madrid. Första matchen spelas nu på onsdag 3/3 kl. 20.00 hemma på Kingsmeadow. Returmötet spelas pga Spaniens reserestriktioner onsdagen den 10/3 i Monza, Italien. Avsparken på Brianteo Stadium i Monzan är kl. 13.30.

Mia Eriksson publicerade under onsdagen en exklusiv intervjuv med Jonna Andersson. Där pratar de om det annorlunda året, hur tufft det var att inte få åka hem till Sverige över julen, samt hur det är att hela tiden försöka utveklas och träna när du aldrig vet hur morgondagen ser ut.
De går in på hur hon har utvecklat sitt spel den här säsongen, hur hon har minskat sin generella bollkontakt i matcher men ökat den i den offensiva tredjedelen och är i top fem av de spelare som skapar och avlossar flest skott för sitt lag.

                         Läs artikeln i sin helhet HÄR.
 



Kommande matcher:

Onsdag den 3 mars, åttondelsfinal mot Atletico Madrid avspark kl. 20.00Kingsmeadow.

Söndagen den 7 mars är det London Derby när de kungsblå damerna besöker West Ham. Avspark 16.00Chigwell Construction Stadium.
 

Källor:
Landslagsuppdrag
Skottland
Champions League
Jonna Andersson
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-03-01 15:47:00
Author

Fler artiklar om Chelsea