David Luiz om leendet på Old Trafford
Att ett leende kan få sådan uppmärksamhet...

David Luiz om leendet på Old Trafford

Det har gått ett tag sedan David Luiz log på Old Trafford i slutet av Chelseas 1-0 seger, men ännu skriver brittisk media om situationen kring vilken nu huvudpersonen själv uttalat sig.

Det var under matchens slutskede som situationen uppstod. Juan Mata hade strax innan gjort 1-0 till de kungsblå på Old Trafford i vad som kom att bli Sir Alex Fergusons sista möte med Chelsea. David Luiz täckte bollen, som rullade ned mot hörnflaggan, med Uniteds ytterback Rafael i ryggen. När Luiz petat undan bollen stod Rafael för en eftersläng i frustration och Luiz föll till marken. Liggandes fångade kameror upp en mot publiken leende Luiz och skriverierna var i full gång. 
 
Skrattade David Luiz för att han lyckats filma till sig en utvisning?
 
Så var naturligtvis inte fallet. Leendet kom dryga minuten innan det röda kortet visades. Blicken från Luiz riktad mot publiken tydde mer på att han skrattade åt något som skreks, sjöngs, gestikulerades från läktaren. Nu har David Luiz kommenterat situationen till Skysports.
 
”Jag skrattade inte åt Rafael. Jag skrattade åt fansen, fem sekunder efter tacklingen. Jag skrattade långt innan det röda kortet visades.”
 
Vad hörde han då från United-fansen? Det som enligt Luiz fick honom att dra på smilbanden var ropen som anspelade på brasilianarens likhet med The Simpsons-karaktären Sideshow Bob. Något som också florerat på instagram och diverse sociala medier i efterspelet från matchen. Bland annat från David Luiz eget instagramkonto.
 
”Jag respekterar alla på planen och jag kan skratta när någon på läktaren sjunger något för mig. Det är bättre att jag skrattar än gråter, eller?”
 
En situation som handlar om en smårolig liknelse fick alltså kvällstidningar och bloggar att slå på stort. Rubriker sattes. Liknelser till Rivaldos boll-på-knä-ont-i-ansiktet-situation drogs. Många fördömde Luiz agerande och använde ord som säkerligen inte skulle fått honom att le. Nu är händelsen utagerad och Luiz svar får sätta punkt för händelsen.
 
David Luiz och hans lagkamrater har nu viktigare saker att fokusera på då onsdagen inbjuder till Europa League-final i Amsterdam mot portugisiska Benfica. En klubb som Luiz tidigare representerat. En match som Luiz ser fram mot.
 
”För mig är Europa League ännu en stor titel. När man vunnit något är man hungrig efter mer. Förra året åt jag biff, nu äter jag kyckling, men jag är fortfarande hungrig och vill vinna fler titlar.”
 
”Det kommer bli en tuff match. En speciell dag för mig och mina lagkamrater. Jag tror att det kommer bli en bra match för mig, en match med många känslor. Men, jag vill bara vinna.”
 
Källa: Skysports

Niklas Isaksson2013-05-14 19:25:31
Author

Fler artiklar om Chelsea