Oakwell, 2024-10-22 20:45

Barnsley - Charlton
2 - 2

Dramatiska övertidsminuter, när Barnsley och Charlton spelade 2-2

I en svängig och underhållande match så såg Charlton ut att ha säkrat segern när de gjorde 1-2 i den 93:e minuten. Inhopparen Max Watters fick dock agera poängräddare för Barnsley, när han lyckades kvittera, och fastställa slutresultatet till 2-2, i matchminut 95.

Clarke gjorde endast en förändring i tisdagskvällens startelva, jämfört med helgens segermatch mot Blackpool. Adam Phillips saknades helt i matchtruppen, istället så fick unge Vimal Yoganathan chansen från start på det centrala mittfältet.

Barnsley höll på att åka på en riktig kalldusch under matchens inledande sekunder, då Mael de Gevigney slog en rejäl felpass. Leaburn fångade upp bollen i Barnsleys straffområde, och skaffade sig ett ganska bra avslutningsläge, men inte tillräckligt bra för att kunna överlista Slonina i Barnsleys mål.

Jag tycker att Charlton var det något bättre laget under de inledande 25 minuterna, och laget skapade ett par halvchanser.
Barnsley hade egentligen ingenting fram tills dess men det skulle dock förändras efter minut 25, då laget plötsligt visade prov på både rörelse, och fint passningsspel under en 10 minuters period, och då började också målchanserna att komma.
I den 30:e minuten så hade Earl ett tungt distansskott som Charltons målvakt Mannion gjorde en fin räddning på.
Mannion skulle sedan, endast en minut senare, bjuda på en förstklassig räddning när han lyckades att styra Gents volleyskott över sin ribba.
Efter 34 minuter så briljerade Mannion återigen när han räddade Humphrys låga avslut, men returen släppte han rakt i gapet på Keillor-Dunn, som kunde raka in 1-0 från nära håll.

Charlton hittade dock tillbaka in i matchen efter Barnsleys ledningsmål, och var det något bättre laget under avslutningen av den första halvleken, dock utan att skapa någon riktigt vass kvitteringschans.

Halvtid 1-0

Den andra halvleken inleddes som den första avslutades, det var Charlton som var spelförande.
I den 54:e minuten så bjöds de dessutom på ett bra omställningsläge, dock så var avslutet alldeles för tamt för att vålla Slonina några svårigheter.

Precis som i den första halvleken, så hade Barnsley även i den andra en riktigt stark 10 minuters period, och man borde ha lyckats få in ett 2-0 mål på någon av chanserna som man då skapade.

I den 57:e så dribblade sig Humphrys fram på vänsterkanten, och hittade in till en helt ren Keillor-Dunn. Att Keillor-Dunn inte gjort sig känd för sitt huvudspel, ja det visade han tydligt när han nickade halvmetern utanför den vänstra stolpen, ifrån endast 4 meter.

Men Barnsley fortsatte att trycka på, och i den 59:e minuten så skaffade sig laget ett inkast på högersidan, i höjd med Charltons straffområde.
Roberts stod för ett mäktigt kast, och straffområdet så mötte Russell bollen med ett stenhårt volleyskott, en chanslös Mannion kunde dock lättad se på när bollen träffade hans överliggare och ut.

I den 61:a minuten så skulle Russell få nästa jätteläge, det efter att Mannion kommit ut lite fel på en Barnsleyhörna.
Denna gången lyckades Russell att avsluta innanför målramen, men snuvades på 2-0 målet av en Charltonförsvarare som uppoffrande lyckades att rensa på mållinjen.

Efter den starka Barnsleyperioden så tog Charlton återigen tag i taktpinnen, och skapade ett par halvchanser, men i den 77:e minuten så skulle de dessutom få utdelning.
Barnsley hade då otroligt svårt att få bort bollen ur eget straffområde, bollen for runt lite som en flipperkula, tills den nådde inbytte Berrys sträckta vrist.
Med en välplacerad volley kunde han skjuta 1-1, utom räckhåll för Slonina.

Den avslutande kvarten var sedan underhållande att se, bägge lagen gick verkligen för tre poäng. Roberts hade en farlig nick i den 88:e minuten, men snuvades på ledningsmålet av Mannion som stod för en fin räddning.
Istället så stack Charlton upp på övertid, och gjorde vad många då trodde, ett segermål.
En boll lyrades in i Barnsleys straffområde ifrån högerkanten, i sin iver att boxa bort bollen så krockade Slonina med de Gevigney, och fick inte alls iväg bollen så långt som var tänkt.
Den kunde istället en framrusande Berry få tag i, och lobbade enkelt in 1-2 i det övergivna målet.

Det såg med andra ord riktigt mörkt ut för Barnsley, med endast tre utannonserade övertidsminuter kvar att spela.
Men laget skulle trots den knappa tiden komma att lyckas med sin kvitteringsjakt, och det tack vare två inhoppare.
Slonina lyfte in en lång boll mot Charltons straffområde, Cosgrove nickskarvade, och i boxen så kunde Max Watters placera in 2-2 med vänsterfoten.
Det blev också slutresultatet i en svängig och underhållande match.
Med tanke på att man börjar jobba tidigt på morgonen, så är det inte sällan som jag får kämpa för att hålla mig vaken när det kommer till mitt i veckan matcherna, det var dock inga problem under gårdagskvällen.
Resultatet var rättvist, om något så tycker jag att det var Barnsley som var det laget som skapade de vassaste chanserna, men när man kvitterar i minut 96, då får man vara nöjd med en pinne.

Jag tycker att vi gjorde en av våra bättre insatser denna säsongen, och flera spelare förtjänar beröm. Jag vill dock ge lite extra till Russell och Gent, två spelare som tidigare har fått knappt med speltid, men som var riktigt bra igår.
Bästa spelaren tycker jag dock att Humphrys var, hans klart bästa insats i Barnsleytröjan. Han var betydligt rörligare än tidigare, och vågade att utmana matchen igenom. Han kom ju till oss precis innan transferfönstret stängdes under sommaren, utan någon riktig försäsongsträning i kroppen. Kommer han att prestera på denna nivån regelbundet, nu när han kommit i matchform, ja då var det verkligen ett fynd vi gjorde på free transfer.

Barnsley-Charlton 2-2

1-0 Keillor-Dunn 34