Drinkwater lånas ut – blir lagkamrat med svensken
Ny utlåning för skandalspelaren

Drinkwater lånas ut – blir lagkamrat med svensken

Danny Drinkwater, 30, lämnar Chelsea på lån till Kasimpasa i den turkiska högstaligan.

Efter en tung tid i Chelsea har klubben nu gjort klart med en låneaffär för Danny Drinkwater till Kasimpasa för resten av säsongen 2020/2021. Den turkiska klubben ligger på 15 plats (av 21 lag), med lite knappt halva säsongen spelad. 30-åringen blir nu lagkamrat med svenska anfallaren Isaac Kiese Thelin.

Den centrala mittfältaren kom till Chelsea 2017 och har sedan dess haft svårt att ta en ordinarie plats i laget. För varje år har han kommit längre och längre ifrån speltid och under hösten har han endast spelat med Chelsea U23-lag. För en dryg månad sedan var han i hetluften efter att ha sparkat ner 16-årige Alfie Devine och fått rött kort i en match mot Tottenhams reservlag. Den senaste matchen för A-laget i Chelsea kom i Community Shield mot Manchester City 2018.

Under hela tiden i Chelsea har han endast hunnit med 23 framträdanden och gjort ett mål. Inte riktigt vad klubben och mittfältaren själv hade hoppats på. Drinkwater har också hunnit med två mindre lyckade lånesejourer i Burnley och Aston Villa sedan han anslöt till de kungsblå från Leicester. Vi får hoppas att lånet till Turkiet kan få karriären att börja gå åt rätt håll igen efter flera tunga år.

Drinkwater, som har tre landskamper med England på meritlistan, har kontrakt med Chelsea som löper ut 30 juni 2022.

Oscar Jakobssonoscar98jacobsson@gmail.com@oscar_json2021-01-18 15:22:30
Author

Fler artiklar om Chelsea