Drömmen om Premier League

Drömmen om Premier League

På Chelseas Officiella hemsida kan du i det senaste avsnittet av The Pride ta del av Billy Gilmours resa, återberättad av honom själv samt hans föräldrar.

Som barn drömde Billy Gilmour om att få spela i Premier League.
Den snart 20-åriga skotten växte upp i kuststaden Ardrossan i norra Ayrshire och har gjort resan från att spela med kompisarna på gatan till att vinna Champions League i år med Chelsea.

Det har varit en snabb resa för Gilmour som gjorde sin debut i A-laget endast två år efter att flyttlasset för den då 16-årig Billy gått till södra London och som nu står med en Champions Leaguetitel på CV't. Våren har även kryddats med att han tog en plats i Skottlands EM trupp, där han debuterade i 2-2 matchen mot Nederländerna nu i veckan (onsdag 2 juni).

Att komma tillbaka till sin hemstad och sin familj har hjälpt honom att hålla båda fötterna på jorden.

”Min pappa var den första att hålla mig jordad” förklarar Gilmour. ”Konstruktiv kritik brukar han kalla det [pappa Gilmour]. Jag brukade avsky det när jag var yngre. Jag kunde spela bra, göra två mål och han kunde säga ’yeah, du spelade bra, men vad hände med de där två passningarna’. Vi brukade grälar hela tiden. Det är det bästa sättet, han håller mig ödmjuk.”

Billy berättar att alla känner honom i hemstaden och när han reser hem är det ingen som bryr sig om att han är känd eftersom han har växt upp tillsammans med dem och de har sett honom växa upp med fotbollen ute på gatan.

”När jag reser hem till Ardrossan vet alla vem jag är, men de ser mig inte som en kändis efter som jag har vuxit upp med dem och de har sett mig från det att jag var ung och lirade fotboll ute på gatan. Så det är skönt när jag åker hem, jag gillar det.”

Trots sin jordnära och lugna framtoning på hans snabba framfart och beslutsamheten att fortsätta utvecklas och uppnå ännu mer i framtiden, har det varit en rejäl resa för Gilmour fram till idag och hans berättelse låter oss ta del utav en av fotbollens mest ödmjuka och hårt arbetande unga fotbollstalanger.

Se avsnittet om Billy Gilmour HÄR.

Källa:
Chelseas officiella hemsida
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-06-06 20:02:47
Author

Fler artiklar om Chelsea