Eintracht Frankfurt- West Ham United

Eintracht Frankfurt- West Ham United

Alla resor har ett stopp, alla drömmar ett slut. West Hams Europa Leauge resa fick ett abrupt slut i Frankfurt.

Stämningen var på topp, optimismen var hög trots att West Ham gick in i semifinalens andra match med ett underläge. Att gå in i matchen med ett måls underläge kändes aldrig som ett hinder för West Ham som tidigare i turneringen alltid varit bättre i returmötet.  

Matchen i Frankfurt sparkades igång med en förväntad matchbild. Inget av lagen tog det riktiga kommandot, utan spelade istället enkelt för att minimera risken för ett tidigt baklängesmål. 

West Ham United XI
Areola
Coufal- Zouma- Dawson-Cresswell
Rice-Soucek
Bowen-Lanzini-Fornals 
Antonio

Matchen var inte gammal när det verkade gå West Hams väg. Försvarsgeneralen, Hinteregger i Frankfurt utgick skadad. Frankfurt fick istället skicka in Touré som inte alls har samma kapacitet att styra försvaret som tidigare nämnd Hinteregger. 

När matchen står och väger efter de första 15 minuterna och West Ham har fått en gratis biljett in i matchen, tack vare bytet, händer det som inte får hända. Frankfurt skickar upp en långboll som slutar i en duell mellan West Hams Cresswell och Frankfurts norska spelare Hauge. En tilltrasslad situation som slutar med att Cresswell river ner Hauge. Domaren blåste och gav Cresswell det gula kortet, men när han sedan valde att se situationen via VAR återkallade han det gula och visade upp det röda. Cresswells andra röda i Europa Leauge slutspelet och det mest avgörande röda kortet han antagligen någonsin kommer att dra på sig. Ett måls underläge i en Europa Leauge semifinal på ett kokhett Deutsche Bank Park. Det var inte mycket som talade för West Ham när vi nu stod med enbart 10-man och jagade en kvittering. 

Frankfurt började trycka på och fick också in ett mål när Zouma & Dawson gick bort sig i eget straffområde och en fri Maury kunde slå in 1-0 målet för Frankfurt vilket betydde 3-1 i den totala ställningen. 
Underläge med två mål, 10 spelare på banan och en skanderande arena gav inte West Ham några bra odds för en vändning. Men man försökte. En kvittering var nära i den första halvlekens slutminut när West Ham tilldömdes frispark strax utanför straffområdets kortsida. Bollen letade sig över samtliga spelare och träffade Zouma som sånär kunde slå in en kvittering men bollen räddades på mållinjen. 

Den andra halvleken vad en avslagen sådan. Frankfurt spelade enkelt och satsade fullt ut på riskminimering. När West Ham väl fick tag på bollen fanns varken orken eller spelare i en offfensiv riktning och de flesta chanserna ebbade ut i ingenting. 
Den stora rubriken från matchen var Moyes utspel mot bollkallen vid West Hams bänk som slutade i en utvisning även för honom. 

West Hams kortsida blev tystare ju närmre slutet vi kom eller var det Eintracht Frankfurt supportrarna som blev desto mer högljudda. 
Matchen blåstes av och West Hams Europaresa var officiellt över med slutsiffrorna 3-1. 

En tomhet infinner sig hos alla som sympatiserar med West Ham. Det blev ingen titel, Mark Nobel fick inte stå där den 18/5 och kröna sin tid i West Ham med att lyfta en buckla. Samtidigt som allt är grått nu måste man ge en stor eloge till hela truppen och tränarstaben som hal lyckas vända West Ham från ett lag som kämpade för förlängt Premier Leauge kontrakt för enbart två säsonger sedan för att idag nå en semifinal i Europa Leauge. Kommentarerna och bilderna från West Hams spelare efter matchen talade sitt tydliga språk, vi kommer att resa oss! 

Nu återstår det enbart tre matcher av denna säsongen, West Ham har fortfarande chansen att nå Europa Leauge inför nästa säsong så som läget ser ut just nu. Om inte annat är jag garanterad på att laget kommer att göra allt för att Mark Noble ska få ett så fint avslut i klubben som möjligt. 

Come On You Irons! 
 

Eric2022-05-07 15:50:54
Author

Fler artiklar om West Ham