Emma Hayes invald i WSL:s Hall of Fame
Två legendarer inom damfotbollen; Emma Hayes och Katie Chapman

Emma Hayes invald i WSL:s Hall of Fame

I samband med WSL:s tioårsjubileum har ligan skapat en Hall of Fame, där Hayes var en av de fyra första som valts in. Chelseas långvarige tränare intervjuades av Sky Sports i samband med att de invalda presenterades.

Emma Hayes tillträdde som huvudtränare 2012 och har bärgat tre ligatitlar sedan dess, däribland de två senaste efter varandra. Hayes valdes in bredvid Rachel Yankey, Kelly Smith och Chelsea-fostrade Fara Williams. Till Sky Sports gav Hayes sin initiala reaktion på den hedervärda utmärkelsen:

”Jag känner mig hedrad och tacksam,” inledde Hayes. ”Jag tror att det kommer dröja tills det att jag avslutat karriären innan jag inser vad vi faktiskt har uppnått. Fram till dess så försöker jag förbättra oss för varje dag som går. Mitt mål har alltid bestått av vad jag lämnar efter mig. Det är vad jag jobbar för, när jag lämnar så ska jag ha lagt grunden för fortsatta framgångar.”

Fjolåret innebar utöver en försvarad ligatitel även seger i ligacupen och en finalplats i Champions League. Under Hayes era som Chelsea-överhuvud har mycket hänt med damfotbollen, men hon kommer inte stanna där:

”En stor motiveringsfaktor för mig är att unga män, unga pojkar som min son, växer upp med kvinnor i sådana positioner som min egen och har det som norm.”

En mer värdig medlem av ligans Hall of Fame är svår att hitta, vi ser fram emot Hayes tioårsjubileum i Chelsea och ännu fler pokaler!

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-10-07 14:31:00
Author

Fler artiklar om Chelsea