Chelsea - Milan
3 - 0

En bekväm seger för Chelsea
En av målskyttarna ikväll!

Ett pressat Chelsea tog en stabil 3-0 seger i den tredje omgången mot Milan. Londonklubben kunde komfortabelt ta säsongens första seger i Champions League.

Det var ett Chelsea som kom till matchen med kniven mot strupen att få till ett bra resultat eftersom de enbart hade en inspelad poäng efter två matcher i gruppen. Det var ett fokuserat Chelsea som tog en stabil 3-0 seger mot ett Milan som aldrig riktigt var nära att hota Chelseas seger.

Gästande Milan började de första minuterna bäst av lagen och dominerade större delen av bollinnehavet i början av matchen. Den första riktiga chansen i matchen gick dock till Chelsea när Mason Mount fick till ett bra avslut utanför straffområdet som den Rumänske målvakten Tataru?anu kunde styra ut till hörna. Efter den chansen började Londonklubben äta sig in i matchen och tog över bollinnehavet mer och mer. Men efter 20 minuter hade inget av lagen kommit till något riktigt farligt läge, förutom Mounts skott efter bara några minuter. Milan visade upp ett aggressivt försvarsspel och hade dragit på sig två gula efter bara 20 minuter spelat.

Efter 23 minuter spelat fick Chelsea flera fasta situationer på rad där man skapade flera farliga lägen där Milan inte riktigt kunde hänga med i markeringen. Det började med Thiago Silvas farliga nick som Tataru?anu styrde till hörna. Hörnan som följde blev en tilltrasslad situation där bollen tillslut kunde trilla ner till Wesley Fofana som kunde göra sitt första mål för sin nya klubb.

Efter 35 minuter spelat hade Chelsea tagit över matchbilden helt och hållet och Milan skapade ingenting. Ett fint anfall signerat Sterling, Aubameyang och Mount avslutade med att den sistnämnde fick bollen i nät men som dömdes bort för offside. Sterling hade några minuter senare ett kanonläge att göra 2-0 men slarvade i avslutsläget. Milans egentliga enda chans i halvleken kom i de sista sekunderna när Rade Krunic fick ett jätteläge från bara några meters avstånd me som Kepa kunde parera bort.

Chelsea fortsatte andra halvlek som man avslutade den första. Kontrollerade matchbilden och lät inte Milan komma till några riktigt farliga lägen. Efter 55 minuter kom Reece James upp bra på högerkanten och satte ett fint avvägt inlägg till Aubameyang som enkelt kunde styra in 2-0 från bara några meters håll. Chelseaprodukten Fikayo Tomori hängde inte med i markeringen. Bara några minuter senare dödade James matchen med ett snyggt 3-0 mål genom att sätta upp bollen distinkt i nättaket. Framspelad av Sterling.

Efter två snabba mål hade Chelsea total kontroll på matchen och Milan hade det svårt att komma till några konkreta avslutslägen. Efter 75 minuter spelat hade tempot i matchen dragits ned rejält och Chelsea kunde komfortabelt spela av matchen till slutsiffrorna 3-0.

För att sammanfatta tar Chelsea en otroligt viktig seger i en väldigt jämn Champions League grupp. Chelsea gör kanske säsongens bästa insats hittills där flera spelare gör väldigt fina insatser. Jag tror att Potter är väldigt nöjd och kan sova gott inatt.

I nästa match väntar Wolves på lördag på Stamford Bridge i ligaspelet.