En bra sommar för David Luiz
David Luiz ser tillbaka på en fantastisk sommar.

En bra sommar för David Luiz

För första gången under försäsongen så har José Mourinho kunnat basa över hela sin trupp, när de spelare som fått extra ledigt efter Confederations Cup anslutit till laget som varit iväg i Asien under juli månad. Bland dessa så har David Luiz hunnit med att vinna sin första titel med det brasilianska landslaget och han är glad att vara tillbaka på Cobham igen efter sin semester.

Samtidigt som laget reste hem mot England efter en framgångsrik turné i Asien så var det dags för spelarna som varit borta på landslagsuppdrag att ansluta till laget igen. David Luiz, Oscar, Fernando Torres, Cesar Azpilicueta, Juan Mata och John Obi Mikel var alla med laget på veckans första träningspass på måndagsförmiddagen. Dagen innehöll fotografering åt de olika bolag som sänder Premier League den kommande säsongen och även ett eftermiddagspass ute på Cobhams träningsplaner.

Att de spelare som varit iväg med landslaget behövde lite extra vila är det nog inga tvivel om. Efter en lång säsong med klubblaget så var spelarna förtjänta av ett par veckors extra vila, och bland dessa var David Luiz. Den brasilianska mittbacken som anslöt till Chelsea i januari 2011 har kommit att bli en riktigt favorit på Stamford Bridge och han hade en minst sagt framgångsrik turnering med sitt landslag på hemmaplan i Brasilien.

"Det var den första titeln med mitt land så det var speciellt både för mig och för det brasilianska folket. Det ger oss mycket självförtroende inför VM och vi gav vårt folk ett fantastiskt ögonblick. Det var speciellt eftersom vi visade för världen att Brasilien har ett bra lag igen. Vi slog Italien, Japan, Mexico och Uruguay som är fantastiska lag och i finalen så slog vi Spanien. Intensiteten i den matchen var skillnaden, laget både startade och avslutade bra. Vi pressade dem högt."

Efter värdnationens uppvisning i Confederations Cup så verkade det som om fotbollsvärlden pratar om nästa års VM på ett annat sätt, och David Luiz kan förstå varför folk har tvivlat förut.

"Brasilien har alltid givit världen fantastisk fotboll och vi har vunnit många titlar, men när det går några år utan att Brasilien vinner några titlar så kommer folk att prata om det. Men jag tror att vi aldrig förlorade respekten och att nu vinna en titel är speciellt för oss alla. Alla i laget vet vad vi behöver göra och alla behöver hålla sig i form och vi behöver arbeta hårt varje dag."

Tillsammans med den fantastiska stämningen på Maracana stadion i finalen så var en av matchens höjdpunkter när David Luiz vräkte sig fram och räddade bollen på mållinjen vid ställningen 1-0 till värdnationen.

"Juan Mata och Cesar Azpilicueta sa till mig igår att när de hörde nationalsången innan matchen så trodde de att Brasilien skulle vinna med 1-0, eftersom när musiken tystnade så sjöng alla vidare. Det var det bästa atmosfären jag varit med om i hela mitt liv. Vid räddningen på mållinjen så läser jag av situationen eftersom jag beundrar Pedro så mycket och vet om vad han ofta försöker att göra när han kommer ensam mot målvakten. Så jag sprang mot bollen och såklart så hjälpte Gud mig med att få undan bollen och rädda målet. Det var bara min uppgift, precis som alla andra spelare gjorde sin under matchen."

Bara tre dagar efter finalen så genomgick David Luiz en operation för sin brutna näsa (som han ådrogit sig tidigare under turneringen), så han tillbringade de nästkommande två veckorna genom att kombinera semester och återhämtning genom att ta det lugnt i solen.

"Nu är jag okej och jag har varit i Brasilien med min familj, eftersom jag saknar dem när jag är här i England. Men nu är jag tillbaka och hade ett bra träningspass under gårdagen. Maskineriet behöver arbeta igen så att jag dag för dag kan förbättra min fysik. Det är speciellt att träffa alla i klubben igen. Jag har en bra relation med alla och såklart saknar jag allihopa när jag är bortrest."

David Luiz är med i den trupp som på tisdagseftermiddagen tog flyget mot USA och Washington för den avslutande delen av försäsongen.

Källa: chelseafc.com

Simon Thellsson2013-07-30 17:11:00
Author

Fler artiklar om Chelsea