Santiago Bernabéu, 2022-04-12 21:00

Real Madrid - Chelsea
2 - 3

Matchrapport: Real Madrid - Chelsea

Chelsea bjöd på säsongens bästa prestation i mina ögon. Laget visar upp en otrolig laganda och gör en fantastisk match mot Real Madrid. Det finns inget man egentligen kan säga mer än att laget gjorde allt för att lyckas i matchen. Det är bara att gratulera Real Madrid till avancemanget men vi ska absolut inte skämmas över vår insats.

Första halvlek:
Chelsea kommer ut direkt och tar tag i matchen. Real Madrid ser chockade ut och är inte alls med i öppningen av matchen. I minut 15, öppnade Chelsea målskyttet genom Mason Mount som spelades fram av Timo Werner. Mount placerar in bollen på ett elegant i ena hörnet som är otagbart för målvakten. Men både Benzema och Vinicius ligger ständigt på vakt efter kontringar för Real Madrid. Chelsea fortsätter sedan att styra spelet och man vill verkligen få in det andra målet i matchen. London-laget pressar Real Madrid på ett framgångsrikt sätt och vinner nästan varje boll på planen. En första halvlek som Chelsea vinner överlägset i mitt tycke.

Andra halvlek:
Chelsea kommer ut på samma sätt och styr spelet på ett övertygande sätt. London-laget öser på i offensiven och det skulle inte dröja länge innan målet skulle komma. I matchminut 51, kliver Antonio Rudiger fram och nickar in 0–2 till Chelsea efter en fin hörna av Mount som hittar huvudet på tysken. Sedan kommer Real Madrid sakta in i matchen men fortfarande är det Chelsea som har befälet ute på planen. I den 62:e minuten trodde vi alla att Marcos Alonso hade gjort mål men målet videogranskades och blev bortdömt. Därefter var det Madrid-lagets tur att skapa ett farligt läge genom en nick i ribban av Benzema. I matchminut 75, lyckas Werner trycka in 0–3 till Chelsea efter ett fint förarbete av tysken själv. Just då kändes matchen vunnen men euforin för målet skulle senare dö ut. För i den 80:e minuten reducerar Rodrygo i matchen efter en fantastisk passning av Modric. Målet innebar även att matchen skulle gå till förlängning. Christian Pulisic hade även två kanonlägen i slutet på matchen som han inte kunde förvalta. Nu väntade ett drama på övertid.

Förlängning:
Förlängningen blev en spännande historia och en riktig nagelbitare för fansen. Det skulle inte dröja länge innan Real Madrid skulle hitta in med ytterligare en reducering. I minut 96, var det dags för Benzemas tur att göra mål och det innebar 2–3 i matchen. Chelsea fortsätter sedan att kämpa men det räcker tyvärr inte hela vägen. Nu är Europaäventyret över för den här säsongen. Vilken insats spelarna bjöd på. Jag är stolt över samtliga spelare som var delaktiga i matchen förutom Pulisic.