England - Iran 6-2
One England.

England avfärdade Iran enkelt i VM-premiären.

Ett ruskigt effektivt England visade inga tecken på premiärnerver då man körde över ett uddlöst Iran i VM-premiären med klara 6-2.

Den första halvleken fick en lustig start genom ett långt skadeavbrott på iranske målvakten Alireza Beiranvand, som efter nästan en hel kvart blev utbytt med en befarad hjärnskakning.

England styrde dittills och framledes spelet och va fullständigt hänsynslösa framåt. Målen rasslade på elegant och enkelt.

VM-debuterande Jude Bellingham sätter öppningsmålet på nick från Luke Shaws inlägg.

Innan paus utökar Bukayo Saka med ett fint placerat skott och Raheem Sterling på halvvolley från Harry Kanes instick till 2-0 respektive 3-0!

Saka utökar efter timmen spelad till 4-0, följt av en liten plump i protokollet tre minuter senare då Mehdi Taremi klipper till delikat förbi Jordan Pickford.

England matar på och utökar till 5-1 genom inbytt Marcus Rashford som vackert måttar in femman med i princip sitt första tillslag, och innan stopptiden tar vid sätter Jack Grealish 6-1 på Callum Wilsons assist.

På tilläggstminut elva, som därmed gjorde matchen till den längsta någonsin utanför förlängningsgilla matcher, reducerade Iran på straff genom Taremi.

Matchens andra plump i protokollet, två tråkiga parenteser i annars en perfekt match av the Three Lions. Men vad gör två baklängesmål med fina insatser på nästan samtliga.

Den klart lysande stjärnan, 19-årige Jude Bellingham som dominerade mittfältet och visade att han med stor sannolikhet kommer cementera sig där i många år framöver.

England klart värdiga vinnare med 6-2.

Ingen direkt värdemätare mot ett Iran där tankarna troligen hos motståndarna fanns på annat håll under hela matchen kändes det som, däribland tydliga burop från de iranska delarna av läktarna under nationalsången riktat mot regimen.

För Englands del backade Kane från att bära sitt OneLove-kaptensband med hot från FIFA om både sanktioner och gult kort på Kane inför matchen. Ja, FIFA är ett under som fortsätter att förvåna. Det lär väl bli reaktioner på att Englandspelarna tog ett knä innan matchen.

På fredag väntar USA i omgång två för England.