Eto'o klar för Chelsea *Uppdaterad*
I London...

Eto'o klar för Chelsea *Uppdaterad*

Tidigare idag hävdade flera Engelska medier hävdar att Eto'o var så gott som klar för Chelsea. På kvällen bekräftade Chelsea övergången.

Chelseas jakt på en anfallare till innan fönstret stänger är över. Redan igår kväll rapporterade Guardian om att en deal var i hamn och idag följde bland andra Daily Mail efter. De sistnämnda publicerade även bilder på Eto'os ankomst till London under torsdagen där han på St Pancras station dök upp med agenten Pini Zahavi.

Det påstods att Eto'o nu var i England för att under torsdagen göra sin medicinska undersökning och sedan skriva på för Chelsea. Kontraktet uppgavs löpa över ett år och vara värt £7 miljoner, vilket skulle innebära en rejäl sänkning i lön för Eto'o som tidigare tjänade £17 miljoner om året. Chelsea skulle heller inte betala något för själva övergången utan anfallaren från Kamerun kommer som en free transfer.

Chelsea bekräftade övergången på kvällskvisten genom den officiella hemsidan där man också bekräftar att konktraktet löper över ett år.

"Jag är väldigt glad att vara här men också spänd för jag vill börja spela så fort som möjligt. Det var inte ett svårt beslut. Jag såg kvaliteterna Chelsea har och jag var väldigt nöjd med Mourinho innan. När tillfället kom var jag glad över att ta det" sa Eto'o i sin första intervju.

Eto'o var Chelseas plan b, efter att jakten på Rooney gått i stöpet. I Chelsea kommer han att konkurrera med Torres, Ba och Lukaku om platsen som spjutspets men det må hända att någon av dessa tre herrar lämnar innan fönstret stänger. Det har bland annat ryktats om en övergång tillbaka till Newcastle för Demba Ba.

Samuel Eto'o har ett imponerande CV där han gjort succé i såväl Mallorca, Barcelona och Inter. Vid 32 års ålder tar han sig an en ny liga med nya förutsättningar. CSS-redaktionen hälsar honom välkommen.

Daniel Joannou2013-08-29 17:40:00
Author

Fler artiklar om Chelsea