Ett brev till supportrar av Chelsea FC

Ett brev till supportrar av Chelsea FC

...sändes igår ut till alla supportrar av Chelsea från den officiella hemsidan. Är en beskrivning av hur allt artade sig angående ESL och även ett tack till supportrarna. Här får ni den översatt.

''Ägaren och styrelsen av Chelsea Football Club vill kalla ut till alla er Chelseasupportrar om det debacle som har uppstått de senaste dagarna. 
Vi har tagit oss tid sedan avhoppet av ESL att tala direkt till olika supportergrupper och lyssnat in deras syn på situationen och deras oro.
Vår ambition med Chelsea Football Club har alltid varit att göra vad som är bäst för klubben, både på planen och med arbetet inom föreningen, och det är något vi vill ge tillbaka till samhället. 

Det avgörande beslutet att ingå i ESL var drivet av samma ambition och när det blev klart att ett nytt ligaformat stod klart så ville inte vi att Chelsea FC skulle gå miste om en sådan möjlighet att få spela i en, potentiellt, så framträdande liga. Det vi inte ville var att riskera att klubben skulle gå miste om att ställas mot våra närmaste engelska och europeiska rivaler på en så konkurrenskraftiga grund.
 
Som klubb är vi enade om att vara öppna och behålla en regelbunden dialog med våra fans och andra intressenter för vår klubb, men, för detta tillfälle, tyvärr, på grund av tidsbegränsningar och begränsningar av sekretess uppnåddes detta inte.

Eftersom farhågör framkom utefter tillkännagivandet har klubben tagit ett steg bak för att lyssna och prata med supportrarna. Utifrån dessa konversationer och med hänsyn till de extremt starka åsikterna mot förslaget omprövade vi vårt ursprungliga beslut och beslutade att vi inte ville vara en del av denna liga.

Vi insåg även det sentimentala som har uttrycktes om ESL huruvida de förlitade sig tillräckligt starkt på sportliga meriter. Detta var något vi hade starka bekymmer över redan från början och var övertygade om att vi skulle ha tagit upp det under en ytterligare samrådsprocess med olika intressenter, tillsammans med andra begrepp i förslaget som vi hade förbehåll för. Vi är övertygade om att vi måste skydda en struktur som gör det möjligt för alla klubbar, spelare och supportrar att drömma om och uppnå framgång. Där är vi enade.

Vi inser även att vi skulle ha addresserat er om dessa bekymmer och frågor i processen om att ingå i ESL-gruppen. Ägaren och styrelsen förstår att involverandet av Chelsea i en sådan överenskommelse var ett beslut som vi inte borde ha tagit. Det är ett beslut som vi djupt ångrar.  

En annan viktig faktor i beslutet om att hoppa av var den potentiella skada på klubbens rykte och vårt tidigare arbete på goda grunder. Så mycket ansträngning har lagts på samhällsarbetet utanför planen de senaste 17 åren och det fanns en risk att alla klubbens satsningar och ansträngningar som dirigerats av ägaren gällande rasism, antisemitism, homofobi och andra diskriminerande beteende skulle gå förlorade. Vi kunde inte riskera att äventyra dessa signifikativa framsteg som vi har gjort inom dessa områden, inte heller det vitala och pågående arbetet från Chelsea Foundation i andra delar av våra samhällen.


Chelsea Football Club är först och främst en klubb som är rotad i traditioner och samhället. Vi är också en ambitiös klubb och vi har alltid strävat mot att bli det allra bästa. För att kunna genomföra det måste vi konstant sträva mot att utveckla oss och ibland även ta risker.

Vi välkomnar alltid en debatt angående hur vi som klubb  utvecklar och tar oss an dessa nya utmaningar. Det måste finnas utrymme för meningsskiljaktigheter, debatter och misstag, och vi måste delge varandra tvivel och förstå att vi alla har det bästa för klubben. Misstag är oundvikliga, men det är förmågan att ta itu med dessa misstag och gemensamt gå framåt vilket gör oss starka som klubb och samhälle. 

Klubben försöker alltid vara öppen och transparent med sina anhängare, och vi förblir engagerade i detta i framtiden och kommer att vidta åtgärder för att återuppbygga förtroendet hos supportrarna som vi har haft till denna punkt. Med det sagt förnyar klubben sitt åtagande att lyssna på och engagera sig med sina anhängare mycket bättre i framtiden. Styrelsen kommer att leda samråd med supportergrupper och andra intressenter om nya mekanismer eller strukturer som utvecklar och skyddar fansrepresentation i klubbens arbete.

Klubben efterfrågar dock att denna dialog förs på ett respektfullt sätt. Det missbruk som vissa klubbrepresentanter har varit mål för de senaste dagarna är inte acceptabelt. Antisemitism, sexism, rasism och hot om våld har ingen plats i vår gemenskap eller i denna diskussion. Vi hoppas att du hjälper oss att se till att en respektfull ton kvarstår, även vid meningsskiljaktigheter

Chelsea har en mycket rik historia, och vi vet att vi är väldigt lyckliga att få spela en roll i det. Klubben var här före oss och kommer att vara här långt efter oss. Vårt jobb är att se till att vi är så framgångsrika som vi kan vara idag, samt att bygga för framtiden.

Ägaren och styrelsen tackare er för ert fortsatta stöd av klubben''.

Mattias Henriksson 2021-04-24 08:21:00
Author

Fler artiklar om Chelsea