Euro 2020: Ampadu delaktig när Wales säkrade viktig vinst
Mr Cool, Ethan Ampadu.

Euro 2020: Ampadu delaktig när Wales säkrade viktig vinst

Wales tog ett stort steg mot vidare avancemang under onsdagen när man krigandes tvålade dit Turkiet. En storartad seger!


Drakarna från de britiska öarna inledde gruppspelet med att spela hem en poäng. Då Italien går som tåget var matchen mot Turkiet mycket viktig för att säkra en andraplats i grupp A.

Wales passade i matchens inledning på att utnyttja det turkiska lagets tröga start där bland annat försvarsspelet var oorganiserat och turkarnas intensitet låg. Framför allt Aaron Ramsey hade en somrig julafton med flertalet skapade möjligheter. Turkiet tog sig och hann innan paus med att skapa ett par chanser där krigarna från Wales fick försvara det egna målet hela vägen ner till mållinjen. Dock var det Wales som gick till halvtid med ett leende på läpparna då mannen från Juventus, Ramsey, gav dem ledningen via en pass från Gareth Bale.

Chelsea-spelaren Ethan Ampadu började återigen på bänken, men med tjugo minuter kvar så var det dags för honom att känna på gräset på Baku Stadium. Han ersatte då Joe Allen på mittfältet. Ampadu kastades rakt in I hetluften då Turkiet tydligare kontrollerade mittfältet vid detta tillfälle. Med tjugoåringens pigga ben och kyliga skalle kunde dock Wales nerver hållas i schack. Känslorna svallade i matchens avslutande minuter hos bägge laget, även här var vår unge Ethan kylan själv och lugnade sina lagkamrater. Viktigt med tanke på kommande tillställningar att inte dra på sig onödiga kort, såväl röda som gula.

På tilläggstid avgjorde Wales Connor Roberts med ytterligare ett mål för drakarna. Lyckan var totalt för de tillresta fansen när tre mycket viktiga poäng var säkrade.
Wales står nu på fyra poäng. Med tanke på att man sämst kan bli trea i gruppen, dessutom med fyra poäng på kontot så är avancemanget nära. Detta då de fyra bästa treorna från gruppspelet också går vidare. Bra gjort Wales, bra gjort Ethan!

På söndag väntar Italien där en annan Chelseaspelare för tillfället äger mittfältet…
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-06-17 08:56:38
Author

Fler artiklar om Chelsea