Euro 2020: Azpilicueta om att möta Jorginho i semifinal
Ikväll firar de inte samtidigt vid mål. Kapten Cesar Azpilicueta VS vicekapten Jorginho!

Euro 2020: Azpilicueta om att möta Jorginho i semifinal

Den första semifinalen i Euro 2020 spelas tisdag kväll och är en extra rolig upplevelse för alla Chelseas fans. Kapten Cesar Azpilicueta och hans Spanien ställs mot lagkamrat Jorginho och hans Italien.

Inför kvällens semifinal pratar Azpilicueta om Chelseas vicekapten Jorginho och hur han upplevt sin lagkamrats EM. Jorginho har haft ett riktigt bra mästerskap på det centrala italienska mittfältet. Han har inte bara styrt tempo, levererat bra passningar utan också stått för det smutsiga jobbet med att erövra bollar osv.

Azpilicueta som i inledningen av Euro 2020 fick se sina landsmän från bänken har spelat sig in i startelvan och har de senaste matcherna spelat fullt. Han vet vilken påverkan Jorginho kan ha på matcherna. Han är medvetenom att Spanien behöver få stopp på detta för att deras chanser att få spela final skall öka. Azpilicueta pratar gott om Jorginho inför ikväll:

”Jorginho är en riktigt bra spelare. Han har visat i både Chelsea och Italien att han är viktigt för att helheten skall vara bra. Han gillar att äga bollen och att kontrollera matchen. Han är en smart spelare, ju mindre vi kan få honom att kontrollera matchen mot oss, desto större är chansen att vi får spela final”, menar Azpilicueta.

Chelseas lagkapten fortsätter att dela med sig:

”Vi Chelsea-spelare har en WhatsApp-grupp där vi snackar under EM, men det kommer att bli trevligare att möta honom på planen igen. Ibland när du spelar med landslaget möter du dina klubbkamrater. Det blir naturligtvis så ibland och för mig är det en av anledningarna till att fotboll är så roligt.”

Matchen som spelas 21:00 tisdag kväll på Wembleys gräsmatta är sannerligen en av sommarens höjdpunkter för den som gillar fotboll och Chelsea. Italien gäller på förhand som knapp favorit om man skall tro spelbolagen, men visst känns den väldigt öppen?

Kapten och vice kapten, må bäste man vinna!

Källa: Chelseafc.com

Erik Larholm@eriklarholm2021-07-06 08:31:36
Author

Fler artiklar om Chelsea