Euro 2020: Chelseaspelarnas fortsättning i EM
Åttondelsfinalernas höjdpunkt är England - Tyskland, blir det Mason Mount som får jubla då?

Euro 2020: Chelseaspelarnas fortsättning i EM

Åttondelsfinalerna knackar på dörren lagom till dess att midsommaraftons dans runt stången tagit slut. Med start på Midsommardagen spelar flertalet av Chelseas spelare med sina respektive landslag. Här följer en enklare guide.

lördag 26:e juni
18:00 Wales – Danmark
Ethan Ampadu med sitt Wales ställs emot Danmark med härförare Andreas Christensen. Både dessa spelare har viktiga roller i sina lag och lär få speltid. Reservation för Ampadus röda kort, oklart om han är avstängd eller inte här.

21:00 Italien – Österrike
Emerson och Jorginho med sina italienska landsmän är här storfavorit. Emerson får nog nöja sig med bänken medans Jorginho är lite given på mittfältet som jordgubbarna på Midsommar.

söndag 27:e juni
18:00 Holland – Tjeckien
Inga spelare från Chelsea deltar här.

21:00 Belgien – Portugal
Michy Batshuayi har inte setts mycket i det blåa stället sista åren, men för den som följt Chelsea över tid kanske finner ett intresse av att se honom? Dock lär det bli att se en bänkad Michy.

måndag 28:e juni
18:00 Kroatien – Spanien
Mateo Kovacic är en av Kroatiens viktigaste spelare. Mot Spanien kommer han ha fullt upp med att förstöra spanjorernas passningsspel. Att se honom lyckas med detta är troligen roligare än att hoppa säck på Midsommarafton. I det spanska laget har vi vår kapten Cesar Azpilicueta som tyvärr fått nöta en del bänk. Möjligt att han får några minuter, men jag skulle inte spela på det.

21:00 Frankrike – Swesz
N´Golo Kante är lika given och viktig för Frankrike som han är för Chelsea. Troligen har han lika mycket energi som vanligt, kanske t om hans lagkamrater kan jogga sig till kvartsfinal? Kurt Zouma och Oliver Giroud lär inte få speltid av allt att döma.

tisdag 29:e juni
18:00 England – Tyskland
Höjdpunkten för dig som älskar Chelsea. Mason Mount, Ben Chilwell och Reece James stalls mot Kai Havertz, Antonio Rudiger och Timo Werner. Samtliga aktuella för spel även om Chilwell inte varit så aktuell än så länge. Mount, Rudiger och Havertz är det som fått mest speltid än så länge. Matchen bör ses i Chelsea-tröja!

21:00 Sverige – Ukraina
Kanske kan Chelsea scouta lite här. Ett par unga svenska spelare för en framtid i den blåa tröjan? I övrigt inte alls intressant.

Fram med kalender och skriv in matcherna om det inte redan är gjort. Är det kanske läge för en matchtråd på Facebook-sidan till matchen England-Tyskland?
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-06-24 14:22:50
Author

Fler artiklar om Chelsea