Euro 2020: Christensen målskytt och bäst på plan när Danmark gick vidare
Andreas Christensen hade laddat stora kanonen ordentligt. Han sköt in ett av EM:s snyggaste mål under måndagskvällen.

Euro 2020: Christensen målskytt och bäst på plan när Danmark gick vidare

Chelseas mittback Andreas Christensen sköt av en riktig dynamit med sin högerfot och bidrog därmed med ett mål när Danmark vann mot Ryssland.

Andreas Christensen, den ständigt diskuterade mittbacken i Chelsea spelar med sitt Danmark under Euro 2020. Danmark har haft det tufft med dubbla förluster inför den helt avgörande drabbningen som spelades mot Ryssland under måndagskvällen.

Danmark spelade inför mycket publik på parken i Köpenhamn. Det röda havet var i gungning under matchens alla 90 minuter där de 11 danska spelare som fått förtroendet att spela från start sannerligen visade att man vill spelare vidare under detta EM. Man öste och öste vilket till slut innebar att man stod som segrare med 4-1. Resultatet innebar att man gick vidare som grupptvåa.

Vår backgigant Christensen är given I det danska laget och lär så förbli. Dansken blev utsedd till matchens spelare med ett dunderskott som individuell höjdpunkt. Målet var extra viktigt då det visade vägen mot det som skulle bli en dansk succékväll. I stort sett samtidigt som Andreas drog in detta kalasskott så gjorde Belgien mål på Finland, ett Finland som innan matcherna under kvällen låg före Danmark i grupptabellen. Målet är Christensens andra mål i den danska rödvita dräkten.

För Andreas och hand lagkamrater väntar nu slutspel mot Wales. Matchen kommer att spelas i Amsterdam på lördag. Lycka till där Andreas Christensen!
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-06-22 22:04:23
Author

Fler artiklar om Chelsea