Euro 2020: Kovacic och Kroatien tog sin första poäng
Mateo Kovacic given på mittfältet i det kroatiska laget.

Efter en klart bättre andra halvlek mot Tjeckien kunde Kroatien kvittera till 1-1 och därmed inkassera sin första poäng i Euro 2020. Chelseas Mateo Kovacic spelade i stort sett hela matchen.

Kroatien var pressade att ta poäng med tanke på nederlaget i första omgången mot England. Matchen som spelades på Glasgow Hampden Park var en historia där lagen under första halvlek tog ut varandra med rätt så få chanser som följd. Dock kunde Tjeckien via straff gå till halvtidspaus med en ledning, 1-0.

Den tilldömda straffen blev omdiskuterad. Kroatiens back Dejan Lovren gick upp för att nicka bort ett inlägg I kamp med Tjeckiens Patrik Schick. Väl I luften träffade kroatens armbåge Schicks nästa. Den anfallande Schick stop I backen och blödde som en boxare från näsan. Domaren gjorde bedömningen att armbågen var tillräckligt medveten för att en straff skulle delas ut. Väl där gjorde Patrik Schick mål på ett imponerande sätt. Målet innebär att Schick leder EM:s skytteliga.

Kroatien hade inte speciellt mycket under första halvlek. Bästa chansen hade Ante Rebic med ett skott som räddades av Tjeckiens målvakt. Kovacic bidrog med hörnor från, en av dem blev skapligt farlig. I övrigt så försökte Chelseas mittfältare att höja sitt lag med hårt jobb. Han hade bland annat ett skott i andra halvleks inledning som gick över målet.

Efter det att Kroatien utjämnat till 1-1 via ett fint skott från Ivan Perisic hade bägge lagen ett par chanser, där Kroatien stod för de lite vassare.

Nu väntar Skottland I en extremt viktig match för Kovacic och hans kroatiska vänner. Lycka till Mateo!

Källa: Chelseafc.com