Ève Perisset klar för Chelsea Women
Ève Perisset i landslagsdräkten.

Ève Perisset klar för Chelsea Women

Den första värvningen under Chelseas Todd Boehly-era är nu klar. Högerbacken Ève Perisset ansluter från Bordeaux på ett treårsavtal.

Ève Perrisset är en mångsidig försvarare som samlat på sig ordentligt med rutin från de stora matcherna. 27-åringen har förutom Bordeaux också representerat de franska giganterna Lyon och Paris Saint-Germain. Med Lyon vann Perrisset franska ligan och cupen hela fyra gånger, hon fick dessutom lyfta Champions League-trofén innan flyttlasset bar av till PSG 2016. I den franska huvudstaden blev hon cupmästare ännu en gång. 
 
Perisset har använts på flertalet positioner under karriären. Stundtals har hon alternerat som höger- och vänsterback, ibland har hon flyttats upp på mittfältet. I skrivande stund har Perisset 34 landskamper under bältet med sitt Frankrike. Hon representerade sitt land i såväl EM 2017 som VM 2019 och är uttagen till sommarens uppskjutna EM-slutspel. Försvararen tränar just nu med landslaget inför turneringen, men hade en hälsning till sina nya supportrar. 
 
“Det är en fantastisk ära att få representera Chelsea och bli klubbens första franska spelare på damsidan,” säger Perisset. “Jag är väldigt tacksam för den möjlighet jag har fått. Det var rätt tillfälle för mig att göra den här stora flytten till London och WSL. Jag längtar efter att få träffa laget och supportrarna senare i sommar, på Kingsmeadow och Stamford Bridge!” 
 
I Ève Perisset har Chelsea nu en ersättare till Jonna Andersson, som lämnar för Sverige och Hammarby IF. Hon lär dock inte enbart konkurrera med Alsu Abdullina ute till vänster, utan lär kunna få speltid lite överallt i backlinjen. Tränare Emma Hayes hade följande att säga om sitt senaste nyförvärv. 
 
“Ève kommer med mycket erfarenhet och är en flexibel spelare, hon kan spela på båda ytterbackspositionerna och på mittfältet,” säger Hayes. “Hon är en intensiv försvarare, med hennes inställning och professionalism så kommer hon passa in väl hos oss. Vi ser fram emot att välkomna henne till laget senare i sommar när vi ska förbereda kommande säsong.” 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-06-10 10:50:34
Author

Fler artiklar om Chelsea