Tottenham Hotspur Stadium, 2022-03-07 21:00

Tottenham - Everton
5 - 0

Spurs lekte mot Everton
Sergio Reguilon hoppade in och gjorde mål, framspelad av Dejan Kulusevski.

Tottenham inledde på bästa sätt hemma mot Everton och hade 3-0 i halvtid där man även kostat på sig att missa ett antal stora chanser. I den andra halvleken fortsatte det på samma sätt och efter 55 minuter stod det 5-0. Spurs kunde verkligen leka denna kväll.

Det går ibland. Det är klart att det hjälper när man möter ett lag som bjuder på en massa. Men Spurs hittade massvis av lägen. Det var aldrig något snack om hur det här skulle gå.

Tidiga mål gav lugn och spelglädje
Tottenham brukar börja lite avvaktande, för att ge motståndarna ett skenbart övertag. Ibland har man då släppt in mål och tappat matchen. I den här matchen gjorde man mål och mål igen. Sen gjorde man ytterligare ett mål innan halvleken var över. Det första målet var ett självmål som Harry Kane lockade fram. Kort därefter passade Dejan Kulusevski fram till Heung-min Son för 2-0, och Spurs hade sedan fler chanser genom bland andra Son, Kane och Matt Doherty. Spurs tredje mål dröjde dock något, men Kane gjorde inga misstag när han kom fri.

När man leder klart i halvtid finns det två vägar att gå. Sänka tempot och spela på resultatet eller fortsätta framåt bara för att det är så kul. Spurs hann inte tänka efter. Sergio Reguilon kom in och startade anfallet som han själv avslutade för 4-0 efter inte ens en minut på planen. Sedan visade Spurs att man ville fortsätta, och tillslut var det Kane som tryckte in 5-0 efter ett tekniskt väl genomfört nummer. Efter detta behövde Spurs verkligen inte göra mer. Visst fanns några chanser, men 5-0 fick räcka.

Mäktig hyllning till Dele Alli
För första gången sedan han lämnade var Dele Alli tillbaka för att möta Tottenham. Han fick hoppa in vid underläge med 5-0, vilket kanske gjorde det extra lätt för Spurs supportrar att ge Dele Alli en ordentlig sång. Sedan var det anmärkningsvärt hur Kane med drygt fem minuter kvar gav Dele Alli en tuff glidtackling på mittplan, men kanske var det bara Kane som var helt säker på att vinna boll vilket han också gjorde. Conte såg hur som helst ut att mysa vid sidlinjen, och valde att visa uppskattning när Spurs sjöng denna fina kväll.

Mål: 1-0 Självmål (14), 2-0 Son (17), 3-0 Kane (37), 4-0 Reguilon (46), 5-0 Kane (55)