2019-11-08 21:00

Girona - Teneriffa
1 - 0

Everton - Chelsea 1-0 (1-0)

Everton - Chelsea 1-0 (1-0)

Chelsea föll tungt borta mot Everton.

Laguppställningar
Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, David Luiz, Terry (k), Cole (Torres 68); Ramires, Mikel Obi; Schurrle (Lampard 56), Mata (Oscar 56), Hazard; Eto'o.
Bänk:Schwarzer, Cahill, Essien, De Bruyne.
Gult kort:  Ivanovic 64, Hazard 78, David Luiz 81, Mikel 86
 
Everton (4-2-3-1): Howard; Coleman, Jagielka (k), Distin, Baines; Osman, Barry; Mirallas (Deulofeu 90), Barkley, Naismith (Stones 87); Jelavic (McCarthy 65)
Bänk: Robles, Heitinga, Oviedo, Gueye.
Mål Naismith 45

Första halvlek
Eto'o hade en bra chans bara fem minuter in i matchens inledning, när han på inlägg av Ramires visar sin styrka med huvudet när han nickar en bra bit över, men ändå på något sätt bra gjort.

Halvlekens bästa Chelseamöjlighet kommer efter slarv i Evertons försvar, Schürrle vinner bollen i nedre delen av straffområdet och spelar in den till Eto'o som dock är någon sekund för seg och Barry lyckas reparera en viktig brytning precis i skottögonblicket. Synd, här skulle vi haft ledningen och matchen skulle nog ta en helt annan riktning.

Istället så blir det alltså Everton som gör matchens första och enda mål precis i slutet av halvleken, efter lite slarv kan tyckas så står Naismith och dessutom en till Evertonspelare helt fria i princip på mållinjen och kan nicka in ledningsmålet på passning av Jelavic.

Det är nog sällan jag sätt en sådan avsaknad av motivation i en första halvlek som ikväll. Men det ska sägas att det inte direkt saknades målchanser, en Eto'o i matchform kanske hade hunnit den där extra foten som behövdes för att slå in bollen i öppet mål.

Andra halvlek
Att Mourinho skulle göra ett tidigt byte var nog ingen högoddsare, om nu inte inget Chelseamål skulle komma tidigt i andra halvlek.

Ett dubbelbyte med Mata och Schürrle ut och in kommer Lampard och Oscar. Schürrle köper jag helt att han går ut, tysken gör ingen vidare bra match. Men Mata är Mata.. jag tycker han hade behövts, hade hellre sett att Mikel fått lämna. I minut 56 sker i alla fall bytet.

Men någon riktig press blir det aldrig, inga riktigt farliga chanser uppstår, och Mourinho gör även ett tredje byte och tar in Torres på bekostnad av Cole i den 68:e minuten. Ett byte som var meningslöst eftersom Torres gör en obegripligt dålig insats.

Svårt att betygsätta spelarna idag då jag tycker många gör riktigt dåliga insatser under stora delar av matchen. Defensiven satt dock inte riktigt lika bra som man hade önskat sig. Offensivt saknar vi fortfarande den där spelare som vinner matcher åt oss – en målgörare.

Torres inhopp var en katastrof, då ger jag mer hopp om framtiden med Eto'o längst fram. Han är i alla fall där och ser till att något händer. Eto'o på en kant är dock inget jag vill se igen.

Bar att jobba vidare.

KTBFFH

Peter Tjärnström2013-09-14 20:51:21
Author

Fler artiklar om Chelsea