EXTRA: Chelsea har gjort klart med Graham Potter
Välkommen till SW6.

EXTRA: Chelsea har gjort klart med Graham Potter

Svenskbekantingen är Chelseas nya tränare. Klappat, klart och bekräftat på klubbens officiella hemsida.

Efter att bomben om Tuchels avsked briserade tidigt på onsdagsmorgonen tog det inte ens 36 timmar innan Chelsea gjort klart med en ersättare. Graham Potter ansluter som "Head Coach" bekräftar klubben själva på den officiella hemsidan.

Svenskbekantingen Potter seglade snabbt upp som en favorit bland medierna och korrespondenterna på Twitter och vad man än tycker om sparkningen av Tuchel så måste man konstatera att de nya ägarna inte slösat någon tid med att hitta en ersättare. En ersättare som dessutom de flesta känner är fullt rimlig och som till och med kallats den enda vettiga kandidaten.

Graham Potter har beskrivits som en av de mest spännande tränaren på marknaden just nu och som vi alla vet startade hans karriär i Östersund för elva år sedan. Därifrån har han successivt arbetat sig upp, via Swansea och Brighton, till den absoluta toppen. Han har fått mycket beröm för sin tid i Brighton där han fått till ett väldigt spelskickligt lag, som slutade på nionde plats i Premier League förra säsongen. 

"Jag är väldigt stolt och glad över att få representera Chelsea FC som är en fantastisk fotbollsklubb. Jag är exalterad över att teama upp med Chelseas nya ägandeskap och ser fram emot att möta och jobba med denna spännande spelargrupp och utveckla ett lag och en kultur som våra fantastiska fans kan vara stolta över. Jag vill också utrycka min genuina tacksamhet till Brighton & Hove Albion för att ha tillåtit mig denna chans och framför allt till Tony Bloom och alla spelare, ledare och supportrar för deras outtröttliga stöttning under min tid i klubben" säger Graham Potter själv till Chelsea officiella hemsida.

Potter har skrivit på ett femårskontrakt med klubben och tar över rollen som huvudtränare med omedelbar verkan. Todd Boehly, ansiktet utåt för klubbens nya ledning, var nöjd över att ha sin nya tränare på plats.

"Vi är jätteglada över att ta Graham till Chelsea," säger Boehly. "Han är en meriterad tränare och kreatör i Premier League som passar in i vår vision för klubben. Utöver sin extremt stora talang på träningsplanen har han kapaciteter och kompetenser som sträcker sig bortom planen som kommer göra Chelsea till en mer framgångsrik klubb. Han har haft stor påverkan hos sina föregående klubbar och vi ser fram emot att se hans positiva inverkan på Chelsea. Vi ser fram emot att stötta honom, hans stab och truppen när de ska realisera sin potential under kommande månader och år."

Det har gått väldigt fort, men nog är det en spännande tränarvärvning ledningen har plockat in. Vi hoppas att Graham Potter får lite lugn och ro när han på kort sikt ska stabilisera Chelsea och staka ut kursen mot nya titlar. Varmt välkommen till Chelsea FC, Graham!

 

Daniel Joannou & Wiktor Lidvall2022-09-08 16:48:00
Author

Fler artiklar om Chelsea