Extra: Jackett får foten av Wolves
Hej då!

Extra: Jackett får foten av Wolves

Wolverhamptons huvudtränare sparkades sent under fredagskvällen.

Så var det klart. Kenny Jackett är inte längre Wolves huvudtränare. Många fans drar nog en lättnandes suck efter en förstörd fjolårssäsong. 

Tillfället känns lite konstigt. Nästa lördag, den sjätte augusti, börjar ligasäsongen borta mot Rotherham. Säga vad man vill - men detta kommer nog påverka spelet på ett eller annat sätt. Men nu måste alla dra åt samma håll - och spelartruppen kan inte fokusera så mycket på detta. Även om många är chockade, precis som vi fans. 

Timingen är inte den bästa. Men det är bara att face the facts. Det har hängt i luften ett bra tag. Många krävde Jacketts avgång redan förra säsongen. Spelet hade låst sig, vi skapade ingenting framåt, och 0-0-matcherna kom på rad. Mot media var Jackett dessutom inte speciellt tydlig. "Vi spelade bra, jag är nöjd med insatsen", hörde vi gång på gång utan att förstå någonting. Och laguttagningarna ska vi inte prata om. Han "tappade det" för längesen. Så detta är en bra dag. Ett steg i rätt riktning. 

Trots det var vi nog många som trodde Jackett skulle bli kvar - åtminstone ett tag till. I måndags, när den nya ägaren Jeff Shi, höll presskonferens tillsammand med Jez Moxey sa han att de stod bakom Jackett och att hitta en ny tränare inte var högsta prioritet. Spelartruppen skulle först breddas. 

Men sent på fredagskvällen kom nyheten på Wolves officiella hemsida. Jackett är inte längre kvar och har lämnat sin post. Läs det officiella pressmeddelandet här. 

Ägaren Jeff Shi säger följande om beslutet:

- Jag vill tacka Kenny för allt han gjort för Wolves under de här tre säsongerna. Han har visat riktig professionalitet ända till slutet och genom ägarbytet. Jag önskar honom all lycka i framtiden. 

*** *** ***

Vi på redaktionen tackar Jackett för hans insatser i Wolves och hans professionalitet till slutet. Vi minns uppflyttningen från League One och den fina säsongen i Championship 2014/15. 

Att det skulle bli en skilsmässa med Wolverhamppon var uppenbart - men att det skulle ske under fredagskvällen (midnatt svensk tid) var det nog få som kunde förutspå. Jag fick gnugga ögonen en extra gång på nattbussen innan jag kunde trycka på like-knappen på facebook. 

Vem som tar över Midlands stolthet är än så länge oklart. Redaktionen återkommer när den nya huvudtränaren presenteras. Kan det bli Villas-Boas?

Mot bättre tider vargar!

Zingo2016-07-30 00:35:00

Fler artiklar om Wolves