Extra: York City- Sheffield United 1-2
Seger för Sheffield United och Chris Wilder! Will Osula avgjorde mot York City på bortaplan!

Försäsongen är igång och The Blades inledde med att vinna på bortaplan. Segerskytt blev Will Osula. Bra att få en seger att bygga på inför nästa match.

Sheffield United åkte till York och mötte York City i den första träningsmatchen. Över 2000 fans från Sheffield hade åkt till York för att se denna match.

Matchen inleddes med att bortalaget tog initiativet och skapade en chans när Ahmedhodzic nickade utanför målet i den 5: e minuten. Detta fick hemmalaget att vakna och i den 9: e minuten tog man också ledningen när Sinclair kom ensam med Adam Davies och chippade in bollen i mål. Lite överraskande! Efter detta växte bortalaget in i matchen igen och började skapa möjligheter. I den 24: e minuten sköt Benie Traore ett skott som målvakten i hemmalaget räddade och bara tre minuter senare kom till slut kvitteringen och det första målet för säsongen 24/25. Detta mål gjordes av Ryan One som tog hand om en retur och smällde in 1-1. Härligt att Blades-fansen äntligen får jubla igen. I slutet av den första halvleken fortsatte bortalaget att styra matchen. Den bästa chansen fick Traore när han i den 41: a minuten sköt ett skott som blockerades av hemmalagets försvar. 1-1 i paus!

Chris Wilder bytte ut hela laget i paus som planerat och 11 nya spelare fick chansen i den andra halvleken. Sheffield United fortsatte att dominera och trycka på. I den 58: e minuten sköt Slimane ett skott som målvakten räddade och några minuter senare sköt Will Osula ett skott som gick precis utanför målet. I den 69: e minuten hade även Brewster en chans när även hans skott räddades av målvakten i York City. Till slut gav offensiven från The Blades resultat när Osula lyckades få iväg ett mycket fint skott från långt håll som letade sig in i det högra hörnet av målet. Underbart för Osula att göra mål och förhoppningsvis kan han göra många mål den här säsongen. Efter ledningsmålet spelades matchen av och Sheffield United kunde vinna utan några större bekymmer. Viktigt att få matchminuter för många spelare och skönt med en seger! Den senaste segern var mot Luton på bortaplan i februari. Redaktionen tyckte det var så kul med en seger att vi ville få ut en artikel direkt! Nu är försäsongen igång! På torsdag kommer Torsdagskollen tillbaka som vanligt.