Falkens Funderingar 1 September 2022 - Om att träd inte växer upp i himlen

Falkens Funderingar 1 September 2022 - Om att träd inte växer upp i himlen

Jag sätter på mig mellanmjölkskepsen. Möjligen häller jag i en ökad fetthalt för att visa att en Gunnerssupporter just nu är rätt nöjd, stolt och framåt. 
Fem segrar på de första fem hände senast 2004/2005. Det var året efter The Invincibles och mot slutet av den 49-match-långa obesgrade svit som skulle sluta med en förhatlig förlust mot ManchesterUnited, Nu möter vi United igen i helgen och kanske går det åt samma håll, nu när ten Hag verkare ha lagt undan träskorna och satt på sig snabba skridskor istället. 
Fem segrar på fem matcher gör mig stolt som supporter. Stolt som en tupp och det ger mig extra styrka att titta på en ligatabell och se att vi tronar där uppe med full pott. Men det är inte bara full-pott som glädjer utan spelet, lagets karaktär, mångfald och bredd lyser upp. Der är mäktigt att se hur snabbt spelare som Zinchenko och Gabriel Jesus har fogats in i spelet. Naturligtvis hänger det ihop med Artétas guardioliska gener och den lättare karbonkopia som Arsenal gör på ManCitys rörliga spel, men samtidigt har spelare som Martinelli, Ödegaard,Xhaka, Ben White och i senaste matcherna Tierney och Sambi Lokonga klivit fram och tagit plats, uträttat stordåd och gjort det enormt svårt för motståndet att slå oss. Sedan kan man tycka att Gunners borde bli gifyigare framför mål och inte låta nervknutarna krulla ihop sig som de gör. Saka, Martinelli, Gabriel Jesus, Ödegaard och andra måste göra mål på chanserna och samtidigt måste nog Artéta fundera på att rulla runt lite granna i anfallsspelet och låta spelare som Nketiah, Smith-Rowe och Fabio Viera spela. Att ge dem tio minuter här och där skapar mest frustration och ingen delaktighet. 

Samtidigt skall vi vara realistiska. Fem matcher mot lag som vi - om vi skall haka på i toppen - skall och måste slå. Crystal Palace, Leicester, Bournemouth, Fulham och Aston Villa. Det är lag som det måste vara minst 12 poäng emot; men vi lyckades att knipa alla femton. Naturligtvis skall matcherna också vinnas. Att ställa ut skorna gör sällan någon glad, så det är en insats att verkligen ta dessa femton poäng. Man skall dock vara medveten om att det väntar högkarätiga matcher inom kort. Matcher med hög och stark oktan. Därtill många matcher i ligacuper, Europa League. landskamper, VM och tuffa matcher i ligan. Vi må vara serieledare nu och förhoppningsvis efter några matcher till, men sedan väntar tuffare tider. Så mellanmjölkskeps på. Träden växer högt just nu, men ändå ser man ljuset och himlen över trädkkronorna. Det blir en lång säsong. Tuff och hård säsong. Femton pinnar av femton möjliga glädjer massor. Vi tillåter oss att le, skina och skratta, men vi har samtidigt en vishet och visshet att träden inte når upp i himlen. 
 

Magnus Falk2022-09-01 08:20:34
Author

Fler artiklar om Arsenal