Fem Chelseaspelare nominerade till utmärkelser av PFA
Reece James har imponerat på sina motståndare under säsongen.

Fem Chelseaspelare nominerade till utmärkelser av PFA

Spelarfacket PFA:s medlemmar utser varje år den bästa spelaren och den bästa unga spelaren för det gångna året. När finalisterna nu presenterats så återfinns hela fem kungsblå spelare fördelade på de olika kategorierna.

Två Chelseaspelare, varav en spelade i kungsblått den gångna säsongen, är nominerade till årets unga spelare på herrsidan. Det gäller Reece James och Conor Gallagher. James har varit direkt inblandad i 14 mål på 26 Premier League-matcher, ett otroligt facit. Gallagher har utmärkt sig som Crystal Palace kanske bästa spelare under sin lånesejour där, med åtta mål på 34 ligamatcher. De slåss mot bland andra Phil Foden, som kammade hem utmärkelsen ifjol.

Det finns möjlighet till storslam hos familjen James, då lillasyster Lauren är nominerad till motsvarande utmärkelse på damsidan. Trots relativt få spelminuter har Lauren James bevisligen gjort ett stort intryck på sina spelarkollegor. Att vinna dubbeln bidrar nog också till ens chanser. Lauren Hemp vann utmärkelsen ifjol och är nominerad i år igen, dessutom finns hon bland de nominerade till årets bästa spelare alla kategorier. 

Frågan är om vi inte får en storslam vad gäller individuella utmärkelser på damsidan. Sam Kerr har utsetts till årets bästa spelare av såväl supportrarna som den samlade presskåren. Hon är såklart nominerad till motsvarande utmärkelse när det är spelarna som röstar. Kerr försvarade sin skytteligatitel i WSL med 20 mål på 20 matcher. Nominerad är även anfallskollegan i Chelsea, Pernille Harder. Danskan gjorde 16 mål på 29 matcher, alla tävlingar inräknat, under säsongens gång. Förhoppningsvis så stannar trofén i sydvästra London sedan Fran Kirby tagit hem utmärkelsen ifjol. Samtliga nominerade finner ni nedan. Priserna delas ut om en vecka, den 9 juni. 

Årets unga spelare – Dam 

Lauren Hemp - Manchester City 
Lauren James – Chelsea 
Frida Maanum – Arsenal 
Jessica Naz - Tottenham 
Ella Toone - Manchester United 
Maya Le Tissier - Brighton and Hove Albion 

Årets unga spelare - Herr 

Phil Foden - Manchester City  
Conor Gallagher - Crystal Palace 
Reece James – Chelsea 
Jacob Ramsey - Aston Villa 
Bukayo Saka – Arsenal 
Emile Smith Rowe - Arsenal  

Årets spelare - Dam 

Alex Greenwood - Manchester City 
Pernille Harder – Chelsea 
Lauren Hemp - Manchester City 
Sam Kerr – Chelsea 
Kim Little – Arsenal 
Vivianne Miedema - Arsenal 

Årets spelare - Herr 

Virgil van DijkLiverpool 
Harry Kane - Tottenham Hotspur 
Sadio Mané - Liverpool 
Cristiano Ronaldo - Manchester United 
Mohamed Salah – Liverpool 
Kevin De Bruyne - Manchester City 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-06-02 10:50:29
Author

Fler artiklar om Chelsea