Home Park, 2024-03-02 16:00

Plymouth - Ipswich
0 - 2

Fyra tankar efter 0-2 mot Ipswich
Mickel Miller och Mustapha Bundu efter slutsignalen (foto Bob Wright / greensonscreen)

Fyra tankar efter 0-2 mot Ipswich

Det blev ännu en förlust mot ett topplag på Home Park. Ipswich var inte helt oväntat snäppet vassare - men hade turen med sig och matchen var jämn för det mesta.

Små marginaler igen
I första halvleken föll bästa chansen till Argyle. Morgan WhittakerMorgan Whittakers perfekta inlägg möttes vid bortre stolpen på volley av Mickel MillerMickel Miller. Han drällde bollen hårt tvärs över boxen och den träffade en Ipswichback i vaden, på väg mot eget mål. Bollen kunde ha hamnat var som helst - det var som upplagt för självmål med Ryan HardieRyan Hardie bakom honom - men den studsade till säkerhet.

Efter 63 minuter hade Ipswichs Conor Chaplin bollen strax utanför straffområdet med en grön mur framför sig. Han fick iväg ett ganska dåligt skott som var på väg långt utanför. Tyvärr träffade den Brendan GallowayBrendan Galloway i huvudet och ställde Conor HazardConor Hazard totalt för att ge Ipswich ledningen.  

Med 10 minuter kvar (och ställningen 0-2) fick Mickel Miller sedan iväg ett hårt lågt skott mot Ipswichmålet. Målvakten Hladky nådde den precis och tippade den i stolpens insida. Den studsade ut till en back som kunde rensa.

Det regnar och det regnar...
Det var en match med ganska få chanser som utspelade sig i ihållande regn som nästan inte upphört de senaste veckorna i sydvästra England. Home Parks plan bjöd tyvärr inte in till skönspel som vi har sett när Argyle och Ipswich har mötts tidigare.

Då var det kanske inte så överraskande att matchen avgjordes av ett par skitmål. 

Längre ner i seriesystemet skjuts varenda match på sydvästra halvön upp när alla plan är vattendränkta. I National League South hade Cornwalllaget Truro 6 hängmatcher redan och bestämde sig för att flytta sin hemmamatch. Men närmaste lediga planen som gick att spela på var i Gloucester 30 mil bort!

Nytt kontrakt för Miller och Galloway?
Mickel Miller var det stora utropstecknet i Argyle. Han är snabb och bollskicklig och var på god väg att dribbla sig igenom flera gånger. Om fotbollsgudarna hade varit på bättre humör kunde han lätt ha gjort två mål som sagt.

Hans kontrakt går ut i sommar så det börjar kännas som dags att få till ett nytt kontrakt där, nu när han äntligen är skadefri.

Backen Brendan Galloway är i liknande sits - efter mycket skadefrånvaro har han etablerat sig i laget och spelar riktigt bra just nu. Att han noterades för ett självmål var bara otur. Bara att skriva nytt kontrakt och hoppas andra klubbar skräms bort av hans tidigare skadeproblem.

Strecket bara två poäng bort nu
För andra veckan i rad vann nästan alla bottenkonkurrenter. QPR noterades för en osannolik bortaseger mot serieledarna Leicester. Stoke vaknade till liv och vann över Middlesbrough och kanske därmed räddade kvar Steven Schumacher. Millwall tog andra raka segern efter att ha bytt tränare till klubbikonen Neil Harris. Innan bytet hade de en poäng från åtta matcher.

Sheffield Wednesday tog sin fjärde seger på fem matcher och har gått från att se helt avsågade ut till att spela som ett lag för playoff helt plötsligt. Argyle spelar på Hillsborough nu på tisdag i en match som redan ser ut som en nedflyttningssexpoängare. 

Vi är därmed på 16:e plats men strecket är nu bara två poäng bort. Det är ett riktigt getingbo för att undvika nedflyttning till League One. Rotherham är borta men det är inte lätt att gissa sig till vilka två lag kommer att göra dem sällskap just nu.

Ljustglimten för Argyle är att vi är åtminstone nästan klara med topplagen, och åtta av elva återstående matcher är mot lag på nedre halvan. Vissa av konkurrenterna - som Blackburn - har kvar att möta alla fyra bland Leicester, Leeds, Southampton och Ipswich.

Geoff Bache2024-03-03 12:12:00
Author

Fler artiklar om Plymouth